Szaftos, mustáros fasírtgolyók gluténmentesen: zsemle helyett zabpehely tartja össze
A gluténmentes, mustáros fasírtgolyókba zabpehely és sokféle fűszer kerül.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Gluténmentes, mustáros fasírtgolyók
Hozzávalók 15 darabhoz
- 25 dkg darált hús
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál citromlé
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A darált húst tedd egy tálba. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a mustárt, a füstölt paprikát, a citromlevet, a sót, a borsot, majd annyi zabpelyhet, hogy jó formázható masszát kapj. Pihentesd a hűtőben negyedórát, hogy az ízei összeérjenek, és a zabpehely megszívja magát, majd formálj belőle golyókat.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi őket, és félidőben megforgatva nagyjából tíz perc alatt süsd minden oldalukat ropogósra. Egyszerre csak annyi golyót tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne. A kész fasírtgolyókat papírtörlőre szedd, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
Fasírtot húsmentes változatban, édesburgonyából is készíthetsz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept