Szaftos, mustáros fasírtgolyók gluténmentesen: zsemle helyett zabpehely tartja össze
A gluténmentes, mustáros fasírtgolyókba zabpehely és sokféle fűszer kerül.
Gluténmentes, mustáros fasírtgolyók
Hozzávalók 15 darabhoz
- 25 dkg darált hús
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 kávéskanál citromlé
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A darált húst tedd egy tálba. Reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, add hozzá a mustárt, a füstölt paprikát, a citromlevet, a sót, a borsot, majd annyi zabpelyhet, hogy jó formázható masszát kapj. Pihentesd a hűtőben negyedórát, hogy az ízei összeérjenek, és a zabpehely megszívja magát, majd formálj belőle golyókat.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi félig ellepi őket, és félidőben megforgatva nagyjából tíz perc alatt süsd minden oldalukat ropogósra. Egyszerre csak annyi golyót tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne. A kész fasírtgolyókat papírtörlőre szedd, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
Fasírtot húsmentes változatban, édesburgonyából is készíthetsz.
Laktató, fűszeres édesburgonya-fasírt: tejföl is kerül a masszába
A batáta édeskés ízétől lesz különleges ez a zöldségfasírt, olaszos fűszerekkel és zöldhagymával keverve tényleg mennyei lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció