Isteni, gluténmentes mézes puszi otthon sütve: tej és tojás sincs benne
A gluténmentes mézes puszi illata már a telet idézi: fűszeresen igazán finom lesz.
A puha, gluténmentes mézes puszi rizslisztből készül. Bár ez a változat a méz miatt nem nevezhető hivatalosan vegánnak, sem tojás, sem tejtermék nem kerül bele, így szinte bármilyen ételérzékenység esetén fogyasztható. Lezárt dobozban még napok múlva is ugyanolyan puha marad.
Gluténmentes mézes puszi
Hozzávalók 15 darabhoz
- 20 dkg rizsliszt
- 10 dkg vegán vaj
- 5 dkg porcukor
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1 evőkanál keményítő
- 1 csipet só
- 0.5 csomag (gluténmentes) sütőpor
- 0.5 dl víz + 1 evőkanál
Elkészítés:
A vegán vajat tűzhelyen olvaszd össze a mézzel, hogy egynemű legyen. A keményítőt oldd fel fél deci vízben.
Egy tálban keverd el a rizslisztet a sütőporral, a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a sóval. Add hozzá a vízben feloldott keményítőt, még egy evőkanál vizet, és a vajjal összeolvasztott mézet. Gyúrd jól össze, és pihentesd a hűtőben két órát, hogy összeálljon.
A pihentetési idő végén formázz belőle egyforma golyókat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 180 fokon 15-18 perc alatt süsd őket aranyszínűre.
Ha nem kapsz vegán vajat, otthon is elkészítheted mandulalisztből.
Mindenmentes vegán vaj házilag: laktózérzékenyeknek is kiváló
A vegán vaj szuper alternatíva a laktózérzékenyek számára. Pár perc alatt összedobható, és nem tartalmaz se pálmaolajat, se más emulgeálószert, természetes anyagokból áll össze.
ElolvasomKép: Vitalina / Getty Images
- aprósütemény
- mézes puszedli
- rizsliszt
- vegán vaj
- gluténmentes sütemény
- gluténmentes mézes puszedli
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció