Ragacsos, gluténmentes mandulás kekszek: felvert tojáshabtól légiesen könnyű
A gluténmentes mandulás keksz, vagyis az amaretti kívül ropog, belül ragacsos, és egy kis mandulalikőr is jár a tésztájába.
Ezeknek a kis gluténmentes mandulás kekszeknek tényleg nem lehet ellenállni! Az amaretti alapja darált mandula, a tésztája pedig a felvert tojáshabnak köszönhetően lágy és ragacsos. Készítheted akkor is, ha maradt a hűtődben eltéve fehérje. Egy kevés mandulalikőr vagy Amaretto igazán jól feldobja.
Gluténmentes mandulás kekszek (amaretti)
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg darált mandula
- 25 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.3 dl Amaretto vagy mandulalikőr
Elkészítés:
A tojásfehérjét verd habbá, majd add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, és ezzel keverd tovább, amíg kifényesedik. Öntsd hozzá a likőrt, majd spatula vagy fakanál segítségével keverd bele a darált mandulát.
A sűrű masszából formálj diónyi gömböket, és egymástól távolabb helyezd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. Hagyj köztük helyet, mert sütés közben nőni fognak. 170 fokon 15-18 perc alatt süsd őket készre. Kávé vagy tea mellé nagyon finom.
A skót vajas keksz, vagyis a shortbread is ellenállhatatlan ropogtatnivaló: próbáld ki kókuszos változatban is!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept