Csokis süti gazdag mascarponés krémmel: egyszerű kevert tészta az alapja
Ez a fantasztikus mascarponés-csokis süti a hozzáadott amarettónak köszönheti különlegesen finom ízét.

- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »
- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
A mascarponés-csokis kevert süti tésztája légies, a tölteléke krémes. A tésztájába kell néhány nem mindennapi hozzávaló: amaretto, vagyis mandulalikőr, ami egy roppanós, ragacsos olasz keksz alapja is, és az erős feketekávé, ami nélkül a klasszikus tiramisu is elképzelhetetlen.
Csokis süti mascarponés krémmel
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 tojás
- 1.5 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál erős feketekávé
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 dl amaretto
- 0.5 csomag sütőpor
A krémhez:
- 35 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához való étcsokit olvaszd fel, és tedd félre, hogy kicsit kihűljön.
A lisztet keverd el a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sütőporral.
A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá az olajat, a kávét és az amarettót, a tejjel felváltva fokozatosan a kakaós lisztet, végül forgasd bele az olvasztott étcsokit. Keverj belőle sima tésztát. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsiben, és 180 fokon fél óra alatt süsd készre. Amikor átsült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.
A töltelékhez a mascarponét keverd el a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kihűlt tésztát óvatosan vágd hosszában félbe. Kend meg az egyik lapot nem túl vastagon a krémmel, és borítsd rá a másik lapot is. A maradék mascarponés keverékkel kend meg a süti tetejét is.
A mascarpone a habkönnyű citromtortából is kihagyhatatlan.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept