Tömör, kakaós kávébabsüti – Gluténmentes változatot mutatunk
Kávé mellé ajánljuk ezt a kakaós kávébabsütit.

Legyen az egy lassú hétvégi délelőtt, vagy egy munkába rohanós hétköznap, a kávé rengeteg embernek a nap fix pontja. Most egy olyan egyszerű sütireceptet hoztunk, ami ízvilágában hasonló a kávéhoz, és így mellé is tökéletesen fogyasztható. Kevés összetevős, gluténmentes és nagyon kakaós!
Gluténmentes kakaós kávébabsüti
Hozzávalók 21 darabhoz
- 180 g gluténmentes liszt
- 1 dl feketekávé
- 20 g holland kakaópor
- 75 g vaj
- 70 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1-2 evőkanál vaníliaaroma
Elkészítés:
Főzd le a kávét. Egy tálba keverd össze a lisztet a kakaóporral, majd egy másik tálba keverd simára a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a vaníliaaromát és a kávét. A kakaós-lisztes keveréket öntsd hozzá a vajashoz, és formálj belőle tésztát. Tedd a hűtőbe, és pihentesd 30-40 percig. Ezután formázz ovális, kávébab alakú darabokat, és egy késsel húzz bele vonalat. 160 fokon süsd kb. 15 percig, majd kávéval, forró csokival vagy tejjel fogyaszd.
10 szuper kávérecept, hogy jól induljon a nap: ízesített változatok
Nálad sem indul a nap kávé nélkül? Ha koffeinnel kezded a reggelt, mutatunk pár szuper receptet!
ElolvasomKép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!

- sütemény
- gluténmentes