Serpenyős császármorzsa gluténmentesen: ebből a lisztből lesz igazán finom
A császármorzsa gluténmentesen is csodás lehet, főleg, ha serpenyőben sütöd.
Fantasztikus gluténmentes császármorzsát készíthetsz ciroklisztből. Ez a típus szénhidrátban is szegény, így akkor is tökéletes választás, ha nem vagy gluténérzékeny, csak a kalóriákra szeretnél odafigyelni. Az eredeti császármorzsa serpenyőben készül, így most is egy ilyen változatot mutatunk.
Gluténmentes császármorzsa
Hozzávalók
- 30 dkg cirokliszt
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- porcukor és lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj habot. A sárgáját keverd habosra a kristálycukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat és a tejet. Add a tojásfehérjéhez, végül óvatosan forgasd bele a lisztet is.
Egy vastag aljú serpenyőben olvaszd fel a vajat. Öntsd bele a masszát, és folyamatosan kevergetve süsd készre. Tálald porcukorral és lekvárral.
Otthon is süthetsz gluténmentes kenyeret: ebbe a változatba mandula- és kókuszliszt kerül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept