Serpenyős császármorzsa gluténmentesen: ebből a lisztből lesz igazán finom

A császármorzsa gluténmentesen is csodás lehet, főleg, ha serpenyőben sütöd.

Gluténmentes császármorzsa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Fantasztikus gluténmentes császármorzsát készíthetsz ciroklisztből. Ez a típus szénhidrátban is szegény, így akkor is tökéletes választás, ha nem vagy gluténérzékeny, csak a kalóriákra szeretnél odafigyelni. Az eredeti császármorzsa serpenyőben készül, így most is egy ilyen változatot mutatunk.

Gluténmentes császármorzsa

Hozzávalók

  • 30 dkg cirokliszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • porcukor és lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj habot. A sárgáját keverd habosra a kristálycukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat és a tejet. Add a tojásfehérjéhez, végül óvatosan forgasd bele a lisztet is.

 

Egy vastag aljú serpenyőben olvaszd fel a vajat. Öntsd bele a masszát, és folyamatosan kevergetve süsd készre. Tálald porcukorral és lekvárral.

Otthon is süthetsz gluténmentes kenyeret: ebbe a változatba mandula- és kókuszliszt kerül.

Szénhidrátcsökkentett kenyér magas rosttartalommal: gluténmentesen készül

Megmutatjuk, hogyan készíts egyszerűen szénhidrátcsökkentett kenyeret, amelyet akár ketogén diétába is beilleszthetsz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük