Serpenyős császármorzsa gluténmentesen: ebből a lisztből lesz igazán finom
A császármorzsa gluténmentesen is csodás lehet, főleg, ha serpenyőben sütöd.
Fantasztikus gluténmentes császármorzsát készíthetsz ciroklisztből. Ez a típus szénhidrátban is szegény, így akkor is tökéletes választás, ha nem vagy gluténérzékeny, csak a kalóriákra szeretnél odafigyelni. Az eredeti császármorzsa serpenyőben készül, így most is egy ilyen változatot mutatunk.
Gluténmentes császármorzsa
Hozzávalók
- 30 dkg cirokliszt
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- porcukor és lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj habot. A sárgáját keverd habosra a kristálycukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat és a tejet. Add a tojásfehérjéhez, végül óvatosan forgasd bele a lisztet is.
Egy vastag aljú serpenyőben olvaszd fel a vajat. Öntsd bele a masszát, és folyamatosan kevergetve süsd készre. Tálald porcukorral és lekvárral.
Otthon is süthetsz gluténmentes kenyeret: ebbe a változatba mandula- és kókuszliszt kerül.
Szénhidrátcsökkentett kenyér magas rosttartalommal: gluténmentesen készül
Megmutatjuk, hogyan készíts egyszerűen szénhidrátcsökkentett kenyeret, amelyet akár ketogén diétába is beilleszthetsz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció