Puha glutén- és laktózmentes fánk - Nem találnád ki, mi van benne
Íme, a farsangi fánk jóval egészségesebb, diétás változata, amit ráadásul egyáltalán nem körülményes elkészíteni.

Puha glutén- és laktózmentes fánk - Nem találnád ki, mi van benne
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mondj búcsút te is a farsangi időszaknak házi fánkkal, és próbáld ki Marton Adri különleges receptjét. A LifeTv Privát séf műsorvezetője édesburgonyával készíti a tésztát, nincs benne glutén és laktóz sem, ráadásul a fánkok sütőben sülnek. Így akkor is lelkiismeret-furdalás nélkül ehetsz az édességből, ha diétázol. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tésztához

  • 15 dkg édesburgonya
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 6 dkg kókuszliszt
  • 5 db tojás
  • 5 dkg kókuszzsír
  • 1.2 dl kókusztej
  • 1.2 dl juharszirup
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 csipet só

Díszítéshez

  • áfonyalé
  • poreritrit
  • víz
  • színes cukrok
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát héjastól főzd meg forró, enyhén lobogó vízben, majd várd meg, amíg lehűl egy kicsit, húzd le a héját, és pürésítsd. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Olajozz ki egy 12 vagy két hat darabos, fánk formájú sütőtepsit. Egy botmixer segítségével keverd össze a tojásokat a kókusztejjel, az édesburgonya-pürével, a kókuszzsírral és a juharsziruppal. Amikor habos, add hozzá a kókusz- és a mandulalisztet, a sót, a szódabikarbónát, valamint a mézeskalács-fűszerkeveréket. Dolgozd össze alaposan.
 

Töltsd meg tésztával kétharmadig a fánkformákat. Süsd 10-12 percig, majd hagyd hűlni 10 percig. A sütés ideje a sütőforma méretétől is függ. Óvatosan szedd ki a fánkokat a tepsiből, majd hagyd őket teljesen kihűlni egy rácson. Az édesség tetejére az áfonya levét keverd össze poreritrittel úgy, hogy mázszerű állagot kapj, és csurgasd a fánkok tetejére. Szórd meg színes szórócukrokkal, majd hagyd állni, amíg a máz megszilárdul a levegőn.

Ezt is szeretjük