Pillekönnyű gesztenyés kuglóf kelesztés nélkül: régi családi recept
A gesztenyemasszából ne csak pürét készíts, használd fel kuglófba is!

gesztenyes-kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszú ideig szezonja van a gesztenyének, készülhetnek belőle a finomabbnál finomabb sütik! Ha bolti, ha saját készítésű masszát használsz, akkor is mennyei lesz a kuglóf. Nem kell bajlódnod a kelesztéssel, a kevert változat sokkal gyorsabb és egyszerűbb. 

Gesztenyés kuglóf kevert tésztából

Hozzávalók:

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • rumaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A tojássárgákat keverd ki jól a kétféle cukorral, a puha vajjal, a villával átnyomkodott gesztenyemasszával és a rummal. Forgasd össze a tojáshabbal, végül pedig a sütőporral vegyített liszttel.
 

Simítsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg legalább langyosra hűl, utána szedd csak ki a formából. 
A mennyei brownie-kekszet is meg kell kóstolnod! Rengeteg csoki van benne, egyszerűen visszautasíthatatlan.

Ezt is szeretjük