Mamaféle gesztenyés kifli tejfölös gyúrt tésztából: a töltelék is mennyei
Akármekkora tepsi is készül a gesztenyés kifliből, biztos, hogy az utolsó morzsáig elfogy.
A hagyományos gesztenyés kifli készítése igazi ráérős szombat délutáni program, ha esik az eső, és nem tudtok kimenni a szabadba. Az igazán omlós süti titka, hogy egy időre félre kell tenni a diétát, ugyanis a tészta sertészsírral készítve lesz tökéletes.
Gesztenyés kifli
Hozzávalók 60 darabhoz
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 8 dkg sertészsír + kevés a tészta lekenéséhez
- 3 tojás + 1 a kenéshez
- 2 evőkanál tejföl
- porcukor a szóráshoz
A töltelékhez
- 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál rum vagy 1 kávéskanál rumaroma
- ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, majd gyúrd össze a zsírral, a tojással és a tejföllel. Lisztezett deszkán nyújtsd ki, kend meg a felületét még zsírral, majd tekerd fel, és folpackba csomagolva pihentesd a hűtőben fél órát. Közben a kiolvasztott gesztenyemasszát keverd el a vajjal és a rummal. Kóstold meg, és ha nem elég édes, egy kevés porcukrot adhatsz még hozzá. A tésztát vedd ki a hűtőből, vágd a tekercseket kis darabokra, mindegyiket nyújtsd ki kör alakúra, halmozz a közepükbe a gesztenyéből, és kifli alakban tekerd fel. Oszd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben, kend meg a tetejüket tojássárgájával, és told 200 fokra előmelegített sütőbe negyedórára, amíg szép színt kapnak.
A gesztenye és a rum egy finom, sütés nélkül készülő kekszszalámiban is remekül harmonizál együtt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció