Pofonegyszerű gesztenyés kevert süti: villámgyorsan elfogy a tányérról
Ha van a mélyhűtődben gesztenyemassza, villámgyorsan elkészítheted ezt a mennyei gesztenyés kevert sütit.

gesztenyes kevert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A gesztenyés kevert sütinél egyszerűbb és finomabb édesség talán nincs is a világon. Ha szeretsz sütni-főzni, mindig érdemes egy-két csomag gesztenyemasszát tartanod a mélyhűtőben, így bármikor, amikor kedved támad egy gyors édességre, felhasználhatod. Ehhez a sütihez egy nagyjából 2,5 decis bögrét használj az adagok kimérésére.

Gesztenyés kevert süti

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
  • 1 marék dióbél
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 bögre olaj
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyemasszát elkészítés előtt olvaszd ki. A dióbelet éles késsel vágd durvára. Egy tálban keverd habosra a kétféle cukrot a tojásokkal, majd öntsd hozzá a joghurtot, az olajat és a rumot is. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, vegyítsd el a sütőporral, és add a tojásos keverékhez. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, keverd a tésztához, végül add hozzá a dióbelet is. Egyengesd egy az egészet egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, és süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
 

Nem csak sütit készíthetsz gesztenyéből: ha odavagy a kávékülönlegességekért, mindenképpen próbáld ki a gesztenyés tejeskávét!

Ezt is szeretjük