Pofonegyszerű gesztenyés kevert süti: villámgyorsan elfogy a tányérról
Ha van a mélyhűtődben gesztenyemassza, villámgyorsan elkészítheted ezt a mennyei gesztenyés kevert sütit.
![Gesztenyés kevert süti](https://kep.index.hu/1/0/4269/42699/426991/42699198_be01ab92f61571b85e37a93b1486f6fa_wm.jpg)
A gesztenyés kevert sütinél egyszerűbb és finomabb édesség talán nincs is a világon. Ha szeretsz sütni-főzni, mindig érdemes egy-két csomag gesztenyemasszát tartanod a mélyhűtőben, így bármikor, amikor kedved támad egy gyors édességre, felhasználhatod. Ehhez a sütihez egy nagyjából 2,5 decis bögrét használj az adagok kimérésére.
Gesztenyés kevert süti
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 bögre liszt
- 2 tojás
- 1 bögre cukor
- 1 bögre natúr joghurt
- 1 evőkanál rum vagy 1 teáskanál rumaroma
- 1 marék dióbél
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 0.5 bögre olaj
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A gesztenyemasszát elkészítés előtt olvaszd ki. A dióbelet éles késsel vágd durvára. Egy tálban keverd habosra a kétféle cukrot a tojásokkal, majd öntsd hozzá a joghurtot, az olajat és a rumot is. Egy másik tálba szitáld bele a lisztet, vegyítsd el a sütőporral, és add a tojásos keverékhez. A kiolvadt gesztenyemasszát villával törd össze, keverd a tésztához, végül add hozzá a dióbelet is. Egyengesd egy az egészet egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, és süsd nagyjából fél órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.
Nem csak sütit készíthetsz gesztenyéből: ha odavagy a kávékülönlegességekért, mindenképpen próbáld ki a gesztenyés tejeskávét!
Még több recept