
Csuda jó gesztenyés golyó kakaóban meghempergetve: rummal még finomabb
A gesztenyés golyó villámgyors édesség, még sütni sem kell, viszont igazi ízbomba.


Használd ki, hogy itt a gesztenyeszezon, és készíts az őszi csemegéből változatos, finomabbnál finomabb édességeket! Akár bolti, akár saját készítésű a massza, ha összegyúrod néhány egyszerű hozzávalóval, mennyei édességet kapsz. A rum és a mandula is csábítóbbá teszi. Ha fagyasztott masszával dolgozol, olvaszd fel felhasználás előtt.
Gesztenyés, kakaós golyó
Hozzávalók
- 25 dkg gesztenye
- 20 dkg darált keksz
- 10 dkg mandula
- 5 dkg vaj
- 3 cl rum
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Forgatáshoz
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A gesztenyemasszát törd át villával, öntsd hozzá a rumot, keverd hozzá a darált kekszet, a kakaóport, a cukrot, a darált mandulát, az olvasztott vajat, és gyúrd össze. Ha nem elég lágy a massza, vagy nem akar összeállni, önts még hozzá kevés tejet. Vizes kézzel formázz kis golyókat.
A kakaóport szórd egy tálba, és hempergesd meg benne az édességeket. Rendezd tányérra vagy tálra, tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Könnyű gesztenyés masszával a klasszikus, hattojásos piskótát is megtöltheted. Tortaformában sütve még elegánsabb.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept