Csuda jó gesztenyés golyó kakaóban meghempergetve: rummal még finomabb
A gesztenyés golyó villámgyors édesség, még sütni sem kell, viszont igazi ízbomba.

kakaos-gesztenyegolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Használd ki, hogy itt a gesztenyeszezon, és készíts az őszi csemegéből változatos, finomabbnál finomabb édességeket! Akár bolti, akár saját készítésű a massza, ha összegyúrod néhány egyszerű hozzávalóval, mennyei édességet kapsz. A rum és a mandula is csábítóbbá teszi. Ha fagyasztott masszával dolgozol, olvaszd fel felhasználás előtt. 

Gesztenyés, kakaós golyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenye
  • 20 dkg darált keksz
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg vaj
  • 3 cl rum
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Forgatáshoz

  • 3 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

 A gesztenyemasszát törd át villával, öntsd hozzá a rumot, keverd hozzá a darált kekszet, a kakaóport, a cukrot, a darált mandulát, az olvasztott vajat, és gyúrd össze. Ha nem elég lágy a massza, vagy nem akar összeállni, önts még hozzá kevés tejet. Vizes kézzel formázz kis golyókat.

A kakaóport szórd egy tálba, és hempergesd meg benne az édességeket. Rendezd tányérra vagy tálra, tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól összeérjenek. 
Könnyű gesztenyés masszával a klasszikus, hattojásos piskótát is megtöltheted. Tortaformában sütve még elegánsabb. 

 

Ezt is szeretjük