Csupa csokis, gesztenyés brownie: két finomság egy sütiben
Az édes gesztenyemassza brownie töltelékeként is megállja a helyét.

- Miben különbözik a CC és a BB krém, és miért népszerűbbek az alapozónál? – Minden tudnivaló egy helyen, ami megkönnyíti a választást »
- Meghan Markle ezt a trükköt veti be, hogy kiemelje sötét hajszínét: 6 csodás szín, amit szívesen kombinál öltözékében, hogy elkerülje a komor összhatást »
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Ha szereted a csokit és a gesztenyét, akkor a csokis, gesztenyés brownie garantáltan nem okoz majd csalódást. Egy kis rum ennek a sütinek is jót tesz, de ha nincs otthon, két teáskanál rumaromával és két evőkanál vízzel is helyettesítheted.
Gesztenyés brownie
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg étcsoki
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 7.5 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 evőkanál rum (vagy 2 teáskanál rumaroma és 2 evőkanál víz)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A csokimázhoz
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál víz
Elkészítés:
Az étcsokit törd darabokra, és gőz fölött olvaszd össze a vajjal. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a rumot és a csokis vajat is. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, szitáld a csokis keverékhez, végül add hozzá az áttört gesztenyemasszát, és dolgozd össze az egészet. A tésztát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre. Nem baj, ha a belseje kicsit még ragacsos, amikor kiveszed, mert ahogy hűl, szilárdul még. Közben a csokimázhoz kis lángon kevergetve olvaszd össze a kakaóport, a cukrot és a vizet, és ezzel locsold meg a brownie tetejét.
Rummal és gesztenyével édes kekszszalámit is készíthetsz, amivel alig lesz munka.
Még több recept