Csupa csokis, gesztenyés brownie: két finomság egy sütiben
Az édes gesztenyemassza brownie töltelékeként is megállja a helyét.

gesztenyes brownie
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a csokit és a gesztenyét, akkor a csokis, gesztenyés brownie garantáltan nem okoz majd csalódást. Egy kis rum ennek a sütinek is jót tesz, de ha nincs otthon, két teáskanál rumaromával és két evőkanál vízzel is helyettesítheted.

Gesztenyés brownie

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg étcsoki
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 7.5 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál rum (vagy 2 teáskanál rumaroma és 2 evőkanál víz)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A csokimázhoz

  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Az étcsokit törd darabokra, és gőz fölött olvaszd össze a vajjal. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, majd add hozzá a rumot és a csokis vajat is. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, szitáld a csokis keverékhez, végül add hozzá az áttört gesztenyemasszát, és dolgozd össze az egészet. A tésztát egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe húsz percre. Nem baj, ha a belseje kicsit még ragacsos, amikor kiveszed, mert ahogy hűl, szilárdul még. Közben a csokimázhoz kis lángon kevergetve olvaszd össze a kakaóport, a cukrot és a vizet, és ezzel locsold meg a brownie tetejét.

Rummal és gesztenyével édes kekszszalámit is készíthetsz, amivel alig lesz munka.

Ezt is szeretjük