Sütőben sült, fűszervajas sertésszelet: fantasztikusan puha lesz
Hihetetlenül finom, ahogy a fűszervaj lágyan ráolvad a húsra, ami így sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz.

A sertéshús az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában, mivel sokféleképpen felhasználható, és könnyű omlóssá, szaftossá varázsolni. Még a sütőben sem szárad ki, ha locsolgatod. A házi készítésű fűszervajtól pedig még ízletesebbé válik.
Fűszervajas sertésszelet
Hozzávalók
- 60 dkg sertésszelet
- 10 dkg vaj
- 3 szál petrezselyem
- 3 szál bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A sertéshúst öblítsd le, és vágd fel kisujjnyi vastag szeletekre, majd kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd be, rakd zsiradékkal kikent tepsibe, önts a szeletek alá vizet, fóliázd le, és tedd 190 fokos sütőbe. Többször meglocsolva süsd egy órán át, és fordítsd át legalább egyszer.
Közben készítsd el a fűszervajat. A megmosott zöldfűszereket aprítsd fel, a fokhagymát pépesítsd, majd keverd a puha vajhoz, adj még hozzá sót és borsot. A vajat formázd hengerré, csomagold folpack fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, majd dermeszd meg egy-két óra alatt.
Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és mindegyik sertésszeletre rakj egy darabka fűszervajat.
A sertésszelet gombával is ínyenc ebéd lehet, ráadásul képtelenség abbahagyni.