
Sütőben sült, fűszervajas sertésszelet: fantasztikusan puha lesz
Hihetetlenül finom, ahogy a fűszervaj lágyan ráolvad a húsra, ami így sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz.


A sertéshús az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában, mivel sokféleképpen felhasználható, és könnyű omlóssá, szaftossá varázsolni. Még a sütőben sem szárad ki, ha locsolgatod. A házi készítésű fűszervajtól pedig még ízletesebbé válik.
Fűszervajas sertésszelet
Hozzávalók
- 60 dkg sertésszelet
- 10 dkg vaj
- 3 szál petrezselyem
- 3 szál bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A sertéshúst öblítsd le, és vágd fel kisujjnyi vastag szeletekre, majd kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd be, rakd zsiradékkal kikent tepsibe, önts a szeletek alá vizet, fóliázd le, és tedd 190 fokos sütőbe. Többször meglocsolva süsd egy órán át, és fordítsd át legalább egyszer.
Közben készítsd el a fűszervajat. A megmosott zöldfűszereket aprítsd fel, a fokhagymát pépesítsd, majd keverd a puha vajhoz, adj még hozzá sót és borsot. A vajat formázd hengerré, csomagold folpack fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, majd dermeszd meg egy-két óra alatt.
Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és mindegyik sertésszeletre rakj egy darabka fűszervajat.
A sertésszelet gombával is ínyenc ebéd lehet, ráadásul képtelenség abbahagyni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept