Sütőben sült, fűszervajas sertésszelet: fantasztikusan puha lesz

Hihetetlenül finom, ahogy a fűszervaj lágyan ráolvad a húsra, ami így sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz.

fuszervajas-ssertesszelet
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sertéshús az egyik leghálásabb alapanyag a konyhában, mivel sokféleképpen felhasználható, és könnyű omlóssá, szaftossá varázsolni. Még a sütőben sem szárad ki, ha locsolgatod. A házi készítésű fűszervajtól pedig még ízletesebbé válik.  

Fűszervajas sertésszelet

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszelet
  • 10 dkg vaj
  • 3 szál petrezselyem
  • 3 szál bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéshúst öblítsd le, és vágd fel kisujjnyi vastag szeletekre, majd kicsit klopfold ki. Sózd, borsozd be, rakd zsiradékkal kikent tepsibe, önts a szeletek alá vizet, fóliázd le, és tedd 190 fokos sütőbe. Többször meglocsolva süsd egy órán át, és fordítsd át legalább egyszer. 
 

Közben készítsd el a fűszervajat.  A megmosott zöldfűszereket aprítsd fel, a fokhagymát pépesítsd, majd keverd a puha vajhoz, adj még hozzá sót és borsot. A vajat formázd hengerré, csomagold folpack fóliába, és tedd a mélyhűtőbe, majd dermeszd meg egy-két óra alatt. 
Amikor a hús már puha, vedd le róla a fóliát, és mindegyik sertésszeletre rakj egy darabka fűszervajat. 

A sertésszelet gombával is ínyenc ebéd lehet, ráadásul képtelenség abbahagyni. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük