Sült, fűszervajas kukorica: így lesz legfinomabb a nyári csemege

Ne csak főzd a kukoricát! Fóliában, grillen sütve, fűszervajjal jól megkenve fenséges.

Fűszervajas kukorica
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Itthon inkább főzzük a kukoricát, pedig sütve is nagyon finom. Egyszerűen, grillen és sütőben is elkészítheted. A zöldfűszerekkel megbolondított vajnak köszönhetően sokkal intenzívebb íze lesz, mint a vízben főtt kukoricának. Tálaláskor pedig még sajttal is megszórhatod. 

Fűszervajas kukorica

Hozzávalók

  • 4 cső kukorica
  • 8 dkg vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 3 szál petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricát tisztítsd meg, a leveleket távolítsd el, és öblítsd le. A nagyobb darabokat akár ketté is törheted. A vajat olvaszd meg, keverd hozzá a sót, az apróra vágott zöldfűszereket és a pépesített fokhagymát. Ezzel a fűszeres keverékkel kend be jól a kukoricacsöveket, majd tekerd be fóliával.  

Pakold forró grillrácsra, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd. Fóliában hosszú ideig friss marad. Ha sütőben készítenéd, 190 fokon süsd 40 perc alatt. 
Ha a kukoricát főznéd is, íme néhány jól bevált praktika!

Olvastad már?

Ezt is szeretjük