Sült, fűszervajas kukorica: így lesz legfinomabb a nyári csemege
Ne csak főzd a kukoricát! Fóliában, grillen sütve, fűszervajjal jól megkenve fenséges.

Itthon inkább főzzük a kukoricát, pedig sütve is nagyon finom. Egyszerűen, grillen és sütőben is elkészítheted. A zöldfűszerekkel megbolondított vajnak köszönhetően sokkal intenzívebb íze lesz, mint a vízben főtt kukoricának. Tálaláskor pedig még sajttal is megszórhatod.
Fűszervajas kukorica
Hozzávalók
- 4 cső kukorica
- 8 dkg vaj
- 1 ág rozmaring
- 3 szál petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
Elkészítés:
A kukoricát tisztítsd meg, a leveleket távolítsd el, és öblítsd le. A nagyobb darabokat akár ketté is törheted. A vajat olvaszd meg, keverd hozzá a sót, az apróra vágott zöldfűszereket és a pépesített fokhagymát. Ezzel a fűszeres keverékkel kend be jól a kukoricacsöveket, majd tekerd be fóliával.
Pakold forró grillrácsra, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben folyamatosan forgasd. Fóliában hosszú ideig friss marad. Ha sütőben készítenéd, 190 fokon süsd 40 perc alatt.
Ha a kukoricát főznéd is, íme néhány jól bevált praktika!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció