A legfinomabb fűszeres húsok
7 kép, 7 recept
Nyakunkon a grillszezon, összeszedtük a legjobb, legfinomabb és talán legegyszerűbb grillezős fogásokat.

Dia

	Grillezett csirkecomb	A legegyszerűbben beszerezhető és a legkönnyebben elkészíthető, grillezhető hús egyértelműen a csirkéé, nem kell napokkal előtte bepácolni, és a comb mindig szaftos és ízletes végeredményt ad. Alig 30 perc alatt előkészítheted és megsütheted, és az íze biztosan fantasztikus lesz.

Grillezett csirkecomb

A legegyszerűbben beszerezhető és a legkönnyebben elkészíthető, grillezhető hús egyértelműen a csirkéé, nem kell napokkal előtte bepácolni, és a comb mindig szaftos és ízletes végeredményt ad. Alig 30 perc alatt előkészítheted és megsütheted, és az íze biztosan fantasztikus lesz.

Dia

	Hamburger	A grillezések egyik legkedveltebb sztárja a mindenkinek a saját ízlésére formálható hamburger, aminek a leglényegesebb összetevője természetesen a hús. Kell pár alkalom, mire megtalálod a kedvenc összeállításodat, de kiindulópontnak tökéletes lesz ez a verzió, amit a későbbiekben kedvedre variálhatsz.

Hamburger

A grillezések egyik legkedveltebb sztárja a mindenkinek a saját ízlésére formálható hamburger, aminek a leglényegesebb összetevője természetesen a hús. Kell pár alkalom, mire megtalálod a kedvenc összeállításodat, de kiindulópontnak tökéletes lesz ez a verzió, amit a későbbiekben kedvedre variálhatsz.

Dia

	Ropogós csirkeszárnyak	A zamatos csirkeszárnyak már régóta közkedvelt ételnek számítanak, grillen is kiváló finomságot készíthetsz belőlük, arra ügyelj, hogy elegendő szalvétát és csontostányért készíts a vendégeknek. Készítsd el a sima, ropogós, vagy a csípős, vagy a mustáros változatot, mind isteni!

Ropogós csirkeszárnyak

A zamatos csirkeszárnyak már régóta közkedvelt ételnek számítanak, grillen is kiváló finomságot készíthetsz belőlük, arra ügyelj, hogy elegendő szalvétát és csontostányért készíts a vendégeknek. Készítsd el a sima, ropogós, vagy a csípős, vagy a mustáros változatot, mind isteni!

Dia

	Steak	Ha grillezésről van szó, említést kell tenni a műfaj klasszikusáról, a marhahúsról. A zamatos, omlós hús igényli az előkészületeket, igazán finom akkor lesz, ha pár napig ázhat a neki szánt pácban, de arra is kell figyelni, hogy a kiválasztott hús ne legyen túl öreg, és lehetőleg jó minőségű darabot érdemes választani, ha mindez megvan, garantált a tökéletes grillezés.

Steak

Ha grillezésről van szó, említést kell tenni a műfaj klasszikusáról, a marhahúsról. A zamatos, omlós hús igényli az előkészületeket, igazán finom akkor lesz, ha pár napig ázhat a neki szánt pácban, de arra is kell figyelni, hogy a kiválasztott hús ne legyen túl öreg, és lehetőleg jó minőségű darabot érdemes választani, ha mindez megvan, garantált a tökéletes grillezés.

Dia

	Csirkemell	Ha pár apróságra odafigyelsz, a csirkemell is isteni grillezős fogás lehet, nem kell feltétlen cipőtalp és faforgács elegyének tűnnie. Hogy biztosan ne szárítsd ki, érdemes tejben áztatni pár órát, utána bepácolni, így szinte biztosan zamatos, szaftos fogás lesz belőle. De ha már csirkét készítenél, a combbal biztosan jobb eredményt érhetsz el.

Csirkemell

Ha pár apróságra odafigyelsz, a csirkemell is isteni grillezős fogás lehet, nem kell feltétlen cipőtalp és faforgács elegyének tűnnie. Hogy biztosan ne szárítsd ki, érdemes tejben áztatni pár órát, utána bepácolni, így szinte biztosan zamatos, szaftos fogás lesz belőle. De ha már csirkét készítenél, a combbal biztosan jobb eredményt érhetsz el.

Dia

	Sertéskaraj	A csontos karaj alkalmas a grillezésre, de egy másik sertésrész, a tarja a legjobb ehhez a műfajhoz, utóbbi kellően zsíros hús ahhoz, hogy magas hőmérsékleten sütve is finom, szaftos maradjon. Mindkettőből ínycsiklandó fogást készíthetsz, érdemes legalább egy éjszakán át pácolni a hússzeleteket.

Sertéskaraj

A csontos karaj alkalmas a grillezésre, de egy másik sertésrész, a tarja a legjobb ehhez a műfajhoz, utóbbi kellően zsíros hús ahhoz, hogy magas hőmérsékleten sütve is finom, szaftos maradjon. Mindkettőből ínycsiklandó fogást készíthetsz, érdemes legalább egy éjszakán át pácolni a hússzeleteket.

Dia

	Lazac	Nem a lazac az első, ami beugrik, ha grillezésről van szó, de isteni finom és egyszerűen elkészíthető fogás, ráadásul ma már nem is beszerezhetetlen. Alig pár fűszer, egy kis vaj, néhány citrom - és semmi más nem kell ahhoz, hogy tökéletesre süljön ez a halfajta.

Lazac

Nem a lazac az első, ami beugrik, ha grillezésről van szó, de isteni finom és egyszerűen elkészíthető fogás, ráadásul ma már nem is beszerezhetetlen. Alig pár fűszer, egy kis vaj, néhány citrom - és semmi más nem kell ahhoz, hogy tökéletesre süljön ez a halfajta.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: