Tepsiben sült, fűszeres újhagyma sajtos mártogatóssal - Pillanatok alatt kész
Micsoda egyszerű, mégis nagyszerű ötlet! A sütőben sült hagyma valami csúcs, meg kell kóstolnod!

- Hatékony, de egyszerű házi módszerek lábszag ellen: nem csak a kellemetlen szagot nyomják el, az izzadást is mérséklik »
- Michael Jackson 24 éves lánya gyönyörű modell: fürdőruhás képeket vállalt, tetoválásait is megmutatta »
- Jennifer Aniston imádja a farmert, és szuper vagány, ahogyan viseli: 4 tipp, amit érdemes tőle ellesni »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Bár újhagymához egész évben hozzájuthatsz, a tavaszi kétségtelenül a legfinomabb. Érdemes minél többet fogyasztani, hiszen nagyon sok B1-, B2- és C-vitamint, valamint fontos ásványi anyagokat tartalmaz. Sütés közben a hagyma is megkaramellizálódik, így édeskés lesz. Kínálhatod húsok mellé, vagy önmagában, az egyszerű, sajtos mártogatóssal.
Fűszeres, sült újhagyma
Hozzávalók 4 személyre
Sült hagymához
- 2 csokor újhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
Sajtmártáshoz
- 12 dkg cheddar sajt
- 10 dkg krémsajt
- 1 dl tejföl
- 0.5 dl fehérbor
- só
- bors
- chili
Elkészítés:
Az újhagymát tisztítsd meg, öblítsd le víz alatt, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval, majd locsold a hagymára. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben fordítsd át a hagymákat. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből.
A szószhoz a sajtot vágd kis darabokra, és a tejföllel együtt rakd egy lábosba, majd melegítsd össze kis lángon. Tedd hozzá a krémsajtot, és öntsd hozzá a bort, majd ízesítsd sóval, borssal, chilivel. Várd meg, míg összeolvad, és folyós, selymes lesz. Töltsd kis tálkákba, majd az újhagymával együtt kínáld.

Még több recept