Tepsiben sült, fűszeres újhagyma sajtos mártogatóssal - Pillanatok alatt kész
Micsoda egyszerű, mégis nagyszerű ötlet! A sütőben sült hagyma valami csúcs, meg kell kóstolnod!

Tepsiben sült, fűszeres újhagyma sajtos mártogatóssal - Pillanatok alatt kész
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár újhagymához egész évben hozzájuthatsz, a tavaszi kétségtelenül a legfinomabb. Érdemes minél többet fogyasztani, hiszen nagyon sok B1-, B2- és C-vitamint, valamint fontos ásványi anyagokat tartalmaz. Sütés közben a hagyma is megkaramellizálódik, így édeskés lesz. Kínálhatod húsok mellé, vagy önmagában, az egyszerű, sajtos mártogatóssal.

Hozzávalók 4 személyre:

Sült hagymához

  • 2 csokor újhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 teáskanál bors

Sajtmártáshoz

  • 12 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 dl tejföl
  • 0.5 dl fehérbor
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Az újhagymát tisztítsd meg, öblítsd le víz alatt, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval, majd locsold a hagymára. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben fordítsd át a hagymákat. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből.
 

A szószhoz a sajtot vágd kis darabokra, és a tejföllel együtt rakd egy lábosba, majd melegítsd össze kis lángon. Tedd hozzá a krémsajtot, és öntsd hozzá a bort, majd ízesítsd sóval, borssal, chilivel. Várd meg, míg összeolvad, és folyós, selymes lesz. Töltsd kis tálkákba, majd az újhagymával együtt kínáld.

Blog.hu ajánló