Tepsiben sült, fűszeres újhagyma sajtos mártogatóssal - Pillanatok alatt kész
Micsoda egyszerű, mégis nagyszerű ötlet! A sütőben sült hagyma valami csúcs, meg kell kóstolnod!

Tepsiben sült, fűszeres újhagyma sajtos mártogatóssal - Pillanatok alatt kész
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár újhagymához egész évben hozzájuthatsz, a tavaszi kétségtelenül a legfinomabb. Érdemes minél többet fogyasztani, hiszen nagyon sok B1-, B2- és C-vitamint, valamint fontos ásványi anyagokat tartalmaz. Sütés közben a hagyma is megkaramellizálódik, így édeskés lesz. Kínálhatod húsok mellé, vagy önmagában, az egyszerű, sajtos mártogatóssal.

Fűszeres, sült újhagyma

Hozzávalók 4 személyre:

Sült hagymához

  • 2 csokor újhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors

Sajtmártáshoz

  • 12 dkg cheddar sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 dl tejföl
  • 0.5 dl fehérbor
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

Az újhagymát tisztítsd meg, öblítsd le víz alatt, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval, majd locsold a hagymára. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben fordítsd át a hagymákat. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből.
 

A szószhoz a sajtot vágd kis darabokra, és a tejföllel együtt rakd egy lábosba, majd melegítsd össze kis lángon. Tedd hozzá a krémsajtot, és öntsd hozzá a bort, majd ízesítsd sóval, borssal, chilivel. Várd meg, míg összeolvad, és folyós, selymes lesz. Töltsd kis tálkákba, majd az újhagymával együtt kínáld.

Ezt is szeretjük