Különleges pácban érlelt, serpenyőben sült fűszeres sertésszűz

Ínycsiklandó főfogás

Varázsolj az asztalra igazi ízletes luxusfogást 30 perc alatt!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél kitenni magadért, a sertés legfinomabb részéből készítsd az ebédet. A sertésszűz egyben is, darabolva is kitűnő. Ha gyorsabban akarsz végezni, érdemes érméket készíteni belőle. Fűszeres, mustáros pácban legalább két órát pihentetve fantasztikus lesz.

Fűszeres sertésszűz

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg szűzpecsenye
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd körülbelül két centi vastag darabokra, majd a tenyereddel egy kicsit nyomkodd meg. Keverj össze két evőkanál olívaolajat a mustárral, rakj bele kevés borsot, sót, apróra vágott rozmaringot, majd forgasd bele a hússzeleteket. Fóliával takard le, és tedd két-három órára a hűtőbe.

Amikor sütni szeretnéd a húst, önts egy serpenyőbe olajat, forrósítsd fel, a sertéskorongokat rakd olajba, és tedd rá a vajat. Először nagyobb lángon süsd, amíg kérges nem lesz, majd fordítsd át. Ha az a fele is megpirul, kisebb fokozaton párold, amíg a hús teljesen megpuhul. Szedd ki papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük