Pácolt, omlós sertéssült, ropogós bőrrel: csak tedd be a tepsibe
A lassú tűzön sült, pácolt sertéssült igazán fenséges fogás, amiből mindenki örömmel vesz még egyszer.
Ha kicsit pihennél a karácsonyi főzés és sütés után, mégis vendégeket vársz, és szeretnél kitenni magadért, válaszd a pácolt sertéssültet. Nincs vele sok munka, neked csak a pácot kell elkészítened, utána jól ellesz órákon át a sütőben. Bőrös vagy bőr nélküli változatban is remek.
Fűszeres sertéssült
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sertéskaraj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl olaj
- 1 ág rozmaring
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A szép dundi fokhagymát pépesítsd, majd keverd össze a mustárral, a borssal, a rozmaringgal és az olajjal. A húst mosd meg, csepegtesd le, és alaposan dörzsöld be sóval, utána kend be a fűszeres olajjal. Nem attól tartanod, hogy a sótól nem lesz ropogós a bőre. Tedd egy zárható edénybe, öntsd rá a maradék olajat, és hűtőszekrényben érleld 24 órán át.
Sütés előtt vedd ki a sertést a hűtőből, és fektesd egy tepsibe. Süsd 170 fokon két és fél órát, közben többször locsold meg a szafttal, és forgasd át. Amikor puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, vedd ki a sütőből. Várj legalább 15 percig, utána szeleteld fel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció