Pácolt, omlós sertéssült, ropogós bőrrel: csak tedd be a tepsibe
A lassú tűzön sült, pácolt sertéssült igazán fenséges fogás, amiből mindenki örömmel vesz még egyszer.

Pácolt, omlós sertéssült, ropogós bőrrel: csak tedd be a tepsibe
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kicsit pihennél a karácsonyi főzés és sütés után, mégis vendégeket vársz, és szeretnél kitenni magadért, válaszd a pácolt sertéssültet. Nincs vele sok munka, neked csak a pácot kell elkészítened, utána jól ellesz órákon át a sütőben. Bőrös vagy bőr nélküli változatban is remek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szép dundi fokhagymát pépesítsd, majd keverd össze a mustárral, a borssal, a rozmaringgal és az olajjal. A húst mosd meg, csepegtesd le, és alaposan dörzsöld be sóval, utána kend be a fűszeres olajjal. Nem attól tartanod, hogy a sótól nem lesz ropogós a bőre. Tedd egy zárható edénybe, öntsd rá a maradék olajat, és hűtőszekrényben érleld 24 órán át.


Sütés előtt vedd ki a sertést a hűtőből, és fektesd egy tepsibe. Süsd 170 fokon két és fél órát, közben többször locsold meg a szafttal, és forgasd át. Amikor puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, vedd ki a sütőből. Várj legalább 15 percig, utána szeleteld fel.

Blog.hu ajánló