Pácolt, omlós sertéssült, ropogós bőrrel: csak tedd be a tepsibe
A lassú tűzön sült, pácolt sertéssült igazán fenséges fogás, amiből mindenki örömmel vesz még egyszer.

Pácolt, omlós sertéssült, ropogós bőrrel: csak tedd be a tepsibe
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha kicsit pihennél a karácsonyi főzés és sütés után, mégis vendégeket vársz, és szeretnél kitenni magadért, válaszd a pácolt sertéssültet. Nincs vele sok munka, neked csak a pácot kell elkészítened, utána jól ellesz órákon át a sütőben. Bőrös vagy bőr nélküli változatban is remek.

Fűszeres sertéssült

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szép dundi fokhagymát pépesítsd, majd keverd össze a mustárral, a borssal, a rozmaringgal és az olajjal. A húst mosd meg, csepegtesd le, és alaposan dörzsöld be sóval, utána kend be a fűszeres olajjal. Nem attól tartanod, hogy a sótól nem lesz ropogós a bőre. Tedd egy zárható edénybe, öntsd rá a maradék olajat, és hűtőszekrényben érleld 24 órán át.


Sütés előtt vedd ki a sertést a hűtőből, és fektesd egy tepsibe. Süsd 170 fokon két és fél órát, közben többször locsold meg a szafttal, és forgasd át. Amikor puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, vedd ki a sütőből. Várj legalább 15 percig, utána szeleteld fel.

Ezt is szeretjük