Pácolt, omlós sertéssült, ropogós bőrrel: csak tedd be a tepsibe

A lassú tűzön sült, pácolt sertéssült igazán fenséges fogás, amiből mindenki örömmel vesz még egyszer.

Fűszeres sertéssült
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha kicsit pihennél a karácsonyi főzés és sütés után, mégis vendégeket vársz, és szeretnél kitenni magadért, válaszd a pácolt sertéssültet. Nincs vele sok munka, neked csak a pácot kell elkészítened, utána jól ellesz órákon át a sütőben. Bőrös vagy bőr nélküli változatban is remek.

Fűszeres sertéssült

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg sertéskaraj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szép dundi fokhagymát pépesítsd, majd keverd össze a mustárral, a borssal, a rozmaringgal és az olajjal. A húst mosd meg, csepegtesd le, és alaposan dörzsöld be sóval, utána kend be a fűszeres olajjal. Nem attól tartanod, hogy a sótól nem lesz ropogós a bőre. Tedd egy zárható edénybe, öntsd rá a maradék olajat, és hűtőszekrényben érleld 24 órán át.


Sütés előtt vedd ki a sertést a hűtőből, és fektesd egy tepsibe. Süsd 170 fokon két és fél órát, közben többször locsold meg a szafttal, és forgasd át. Amikor puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig szép piros, vedd ki a sütőből. Várj legalább 15 percig, utána szeleteld fel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük