Vajpuha hagymás sertésmáj sütőben sütve: így lesz tökéletes
Ha így sütöd a sertésmájat, biztosan nem lesz kemény, és még az olajszagot is megúszod.

Vajpuha hagymás sertésmáj sütőben sütve: így lesz tökéletes
Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Ez a legjobb téli manikűr a pihe-puha kötött pulóverekhez »

Cuki lábmelegítő csizma otthonra, kötött pulóverből »

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A máj viszonylag olcsó, gyorsan elkészíthető, sok benne az A- és D-vitamin. Már csak ezért is iktasd be rendszeresen az étrendedbe. Ha odafigyelsz néhány dologra, még a sertésmáj is biztosan vajpuha és nagyon ízletes lesz. Ne kövesd el azt a hibát, hogy előre besózod a májat. Van még egy remek módszer arra, hogy jó puha legyen: áztasd tejbe egy-két órára.  

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg máj
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoranna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat mosd meg, tisztítsd meg, és vékonyan szeleteld fel. A tejet öntsd egy tálba, és nyomd bele a fokhagymát, majd rakd bele a májat. Hagyd bent legalább egy-két órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át pácolod. Pihentetést követően a májat szedd ki a tejből, majd alaposan csepegtesd le.
 

Rakd át egy olajjal kikent tepsibe, szórd meg borssal, majoránnával és hagymaszeletekkel. A sertésmájat semmiképpen ne sózd sütés előtt, nehogy kemény legyen. Aulfóliával lefedve, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Közben egyszer fordítsd át, hogy mindenhol szépen piruljon. Mielőtt kivennéd a sütőből a belsőséget, nézd meg, jól átsült-e. Szúrj bele egy hústűt, ha nem véres, kiveheted a sütőből. Tálaláskor kínálj hozzá köretet, savanyúságot, de egy szelet kenyérrel is kitűnő.

Blog.hu ajánló