Fűszeres sertéscomb vajban sütve: egyszerű, mégis fenséges főfogás
Vajban sütve a sertéscombnak is egészen más lesz a zamata.
A vajban sütés különleges zamatot ad a húsételeknek - hát még ha előtte illatos pác járta át őket! Ezt a receptet a sör teszi még különlegesebbé. A hússzeleteket elkészítés előtti nap forgasd meg a fűszeres lében, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe, a végeredmény pedig igazán omlós legyen.
Fűszeres sertéscomb vajban
Hozzávalók
- 75 dkg sertéscomb
- 7.5 dkg vaj
- 4 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 dl világos sör
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál őrölt oregánó
- 0.5 teáskanál őrölt kurkuma
- só
- bors
Elkészítés:
A sertéscombokat szeleteld fel, enyhén klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze a pirospaprikával, a rozmaringgal, az oregánóval, a kurkumával és a borssal. Öntsd a páclevet a hús tetejére, forgasd meg benne, majd tedd lezárt dobozba, és így pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal. A hagymát pucold meg, vágd cikkekre, és oszd el a tepsi aljában. Fektesd rá a húsokat. A sört keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel és a citromlével, és öntsd a hús mellé, végül a szeletek tetején oszd el a maradék feldarabolt vajat. Alufóliával letakarva told a sütőbe. Félidőben a húsokat fordítsd át, és időnként locsold meg a vajas, sörös szafttal. Amikor már puhára sült, tálalhatod.
Sörben sütve az oldalas is olyan omlós lesz, hogy szinte magától leválik a csontról.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció