Fűszeres sertéscomb vajban sütve: egyszerű, mégis fenséges főfogás

Vajban sütve a sertéscombnak is egészen más lesz a zamata.

Fűszeres sertéscomb vajban receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A vajban sütés különleges zamatot ad a húsételeknek - hát még ha előtte illatos pác járta át őket! Ezt a receptet a sör teszi még különlegesebbé. A hússzeleteket elkészítés előtti nap forgasd meg a fűszeres lében, és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe, a végeredmény pedig igazán omlós legyen.

Fűszeres sertéscomb vajban

Hozzávalók

  • 75 dkg sertéscomb
  • 7.5 dkg vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 dl világos sör
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt oregánó
  • 0.5 teáskanál őrölt kurkuma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombokat szeleteld fel, enyhén klopfold ki, és sózd meg. Az olajat keverd össze a pirospaprikával, a rozmaringgal, az oregánóval, a kurkumával és a borssal. Öntsd a páclevet a hús tetejére, forgasd meg benne, majd tedd lezárt dobozba, és így pihentesd a hűtőben egy éjszakát.

Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsit kenj ki vajjal. A hagymát pucold meg, vágd cikkekre, és oszd el a tepsi aljában. Fektesd rá a húsokat. A sört keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel és a citromlével, és öntsd a hús mellé, végül a szeletek tetején oszd el a maradék feldarabolt vajat. Alufóliával letakarva told a sütőbe. Félidőben a húsokat fordítsd át, és időnként locsold meg a vajas, sörös szafttal. Amikor már puhára sült, tálalhatod.

Sörben sütve az oldalas is olyan omlós lesz, hogy szinte magától leválik a csontról.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük