Omlós, fűszeres tarja pácban érlelve: grillen vagy sütőben is elkészítheted
Mindegy, hogyan sütöd, pácold a tarját legalább egy éjszakán át. Így biztosan átjárják a jobbnál jobb ízek.

sult-tarja
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Kiütések és irritáció borotválkozás után? Megmondjuk, mit csinálsz rosszul »

8 étel, amitől makulátlanul tiszta bőröd lesz: fogyaszd őket rendszeresen »

Gyönyörű nő lett a Vágy és vezeklés egykori sztárja: Saoirse Ronan igazi ír szépség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a kicsit zsírosabb húsokat, a tarjánál jobbat aligha választhatsz. A grillszezon kedvence, de sütőben vagy serpenyőben is megsütheted. Omlós, szaftos lesz, és a pácot is egyszerűen elkészítheted. A sok fokhagyma különösen kellemes ízt ad neki. Érdemes a tarját leszedni a csontról, mert a csont körüli részek nehezebben sülnek át.

Fűszeres, pácolt tarja

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéstarja
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 ág bazsalikom
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját öblítsd le, és vágd egy centi széles szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Az inas, hártyás részeket vagdosd be. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, borssal, majoránnával, bazsalikommal. Kend be vele a húst, fedd le, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
 

Hevíts kevés zsiradékot egy serpenyőben, sózd be a húsokat, majd oldalanként süsd két-két percig. Tedd át egy tepsibe, önts alá kevés vizet, és takard le fóliával. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg 45 perc alatt. Közben locsolgasd és forgasd.
Amennyiben grilleznéd, akkor rakd csak a húst a rácsra, ha kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta. Oldalanként körülbelül öt-öt percig süsd, közben pedig kenegesd a megmaradt páclével. 
A csirkemellet is lehet grillezni. Néhány trükk, és elkerülheted, hogy kiszáradjon a hús.  

Ezt is szeretjük