Omlós, fűszeres tarja pácban érlelve: grillen vagy sütőben is elkészítheted
Mindegy, hogyan sütöd, pácold a tarját legalább egy éjszakán át. Így biztosan átjárják a jobbnál jobb ízek.

sult-tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a kicsit zsírosabb húsokat, a tarjánál jobbat aligha választhatsz. A grillszezon kedvence, de sütőben vagy serpenyőben is megsütheted. Omlós, szaftos lesz, és a pácot is egyszerűen elkészítheted. A sok fokhagyma különösen kellemes ízt ad neki. Érdemes a tarját leszedni a csontról, mert a csont körüli részek nehezebben sülnek át.

Fűszeres, pácolt tarja

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertéstarja
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoranna
  • 1 ág bazsalikom
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját öblítsd le, és vágd egy centi széles szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. Az inas, hártyás részeket vagdosd be. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, borssal, majoránnával, bazsalikommal. Kend be vele a húst, fedd le, és tedd a hűtőbe egy éjszakára.
 

Hevíts kevés zsiradékot egy serpenyőben, sózd be a húsokat, majd oldalanként süsd két-két percig. Tedd át egy tepsibe, önts alá kevés vizet, és takard le fóliával. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg 45 perc alatt. Közben locsolgasd és forgasd.
Amennyiben grilleznéd, akkor rakd csak a húst a rácsra, ha kellően forró, és a faszén csak parázslik alatta. Oldalanként körülbelül öt-öt percig süsd, közben pedig kenegesd a megmaradt páclével. 
A csirkemellet is lehet grillezni. Néhány trükk, és elkerülheted, hogy kiszáradjon a hús.  

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük