Fűszeres halfilé sörtésztában: a bunda finom ropogós lesz
Ha a klasszikus bundát unod, süsd a halat ropogós sörtésztában karácsonyra!

sortesztaban-sult-halfile
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karácsony sok családban elképzelhetetlen hal nélkül. Készíthetsz belőle halászlét, ránthatod, és valamilyen különleges bundában is az ünnepi asztalra kerülhet. A sörtészta ugyancsak remek választás. Valójában a palacsintatésztára emlékeztet, és a sörből felszabaduló szén-dioxid miatt lesz roppanós. Egy kevés sütőpor pedig segít megemelni a tésztát.

Fűszeres halfilé sörtésztában

Hozzávalók:

  • 50 dkg halfilé
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 2 dl világos sör
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kávéskanál sütőpor
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverj össze 20 dkg lisztet, a kukoricalisztet, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a sütőport, majd öntsd hozzá a sört. Dolgozd csomómentesre úgy, hogy palacsintatészta-állagú masszát kapj. Pihentesd fél órát.

A megmosott, papírtörlővel szárazra törölt halak mindkét oldalát sózd be, forgasd meg a maradék lisztben, majd mártsd bele a fűszeres sörtésztába. Bő, forró olajban süsd pirosra.
Hagyományosan sült krumplival is tálalhatod, de sütőben sült édesburgonyával is nagyon finom.

Ezt is szeretjük