Fűszeres halfilé sörtésztában: a bunda finom ropogós lesz
Ha a klasszikus bundát unod, süsd a halat ropogós sörtésztában karácsonyra!


- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Julia Roberts barátnőjét játszotta a Micsoda nőben - Ma tuti elsétálnál az 58 éves színésznő mellett az utcán
- Általános iskolai helyesíráskvíz: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A karácsony sok családban elképzelhetetlen hal nélkül. Készíthetsz belőle halászlét, ránthatod, és valamilyen különleges bundában is az ünnepi asztalra kerülhet. A sörtészta ugyancsak remek választás. Valójában a palacsintatésztára emlékeztet, és a sörből felszabaduló szén-dioxid miatt lesz roppanós. Egy kevés sütőpor pedig segít megemelni a tésztát.
Fűszeres halfilé sörtésztában
Hozzávalók:
- 50 dkg halfilé
- 25 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2 dl világos sör
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 kávéskanál sütőpor
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverj össze 20 dkg lisztet, a kukoricalisztet, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát és a sütőport, majd öntsd hozzá a sört. Dolgozd csomómentesre úgy, hogy palacsintatészta-állagú masszát kapj. Pihentesd fél órát.
A megmosott, papírtörlővel szárazra törölt halak mindkét oldalát sózd be, forgasd meg a maradék lisztben, majd mártsd bele a fűszeres sörtésztába. Bő, forró olajban süsd pirosra.
Hagyományosan sült krumplival is tálalhatod, de sütőben sült édesburgonyával is nagyon finom.
Még több recept