Illatos sült csirkeszárnyak fűszeres pácban - Így lesz igazán ropogós a bőre
A ropogós, fűszeres csirkeszárnyakhoz még evőeszköz sem kell: legjobb, ha a kezedbe veszed, és úgy falatozod őket. Joghurtos mártogatóssal tálalva a legfinomabb.

- Eltávolítják a maradék sminket és a szennyeződéseket: hatékony szilárd arctisztítók árakkal, lelőhelyekkel »
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
A szárny ugyan nem a legkönnyebben fogyasztható része a csirkének, mivel a csontos darabokon viszonylag kevés hús található, de annál finomabb, így megéri nagy mennyiséget készíteni belőle. Sütés előtt tartsd néhány órát illatos, enyhén csípős pácban, és tálald joghurtos mártogatóssal!
Fűszeres csirkeszárnyak joghurtos mártogatóssal
Hozzávalók 4 személyre
A csirkeszárnyakhoz
- 1 kg csirkeszárny
- 3 kávéskanál kakukkfű
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 vöröshagyma
- 0.5 kávéskanál cayenne-bors
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
A joghurtos mártogatóshoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kis doboz tejföl
- 1 kis doboz natúr joghurt
- só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat a forgóknál vágd ketté, szórd meg sóval, és tedd egy nagyobb edénybe. Az olívaolajat egy kis tálban keverd össze a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, a reszelt hagymával, a Cayenne-borssal és a fekete borssal. Öntsd a keveréket a csirkeszárnyakra, alaposan forgasd össze, hogy mindegyik darabot teljesen befedje, és hűtőben pihentesd egy-két órát. A pácolási idő végeztével a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Tedd a szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 40 percig. Félidőben fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön ropogósra.
A mártogatóshoz a tejfölt keverd el a joghurttal és a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózd, és tálalásig tartsd a hűtőben.
Nagyon finom, tartalmas húslevest is készíthetsz, ha pirosra sült csirkeszárnyat teszel hozzá.
Még több recept