Illatos sült csirkeszárnyak fűszeres pácban - Így lesz igazán ropogós a bőre
A ropogós, fűszeres csirkeszárnyakhoz még evőeszköz sem kell: legjobb, ha a kezedbe veszed, és úgy falatozod őket. Joghurtos mártogatóssal tálalva a legfinomabb.

fuszeres csirkeszarnyak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szárny ugyan nem a legkönnyebben fogyasztható része a csirkének, mivel a csontos darabokon viszonylag kevés hús található, de annál finomabb, így megéri nagy mennyiséget készíteni belőle. Sütés előtt tartsd néhány órát illatos, enyhén csípős pácban, és tálald joghurtos mártogatóssal!

Fűszeres csirkeszárnyak joghurtos mártogatóssal

Hozzávalók 4 személyre

A csirkeszárnyakhoz

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 kávéskanál kakukkfű
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 0.5 vöröshagyma
  • 0.5 kávéskanál cayenne-bors
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors

A joghurtos mártogatóshoz

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kis doboz natúr joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat a forgóknál vágd ketté, szórd meg sóval, és tedd egy nagyobb edénybe. Az olívaolajat egy kis tálban keverd össze a kakukkfűvel, a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, a reszelt hagymával, a Cayenne-borssal és a fekete borssal. Öntsd a keveréket a csirkeszárnyakra, alaposan forgasd össze, hogy mindegyik darabot teljesen befedje, és hűtőben pihentesd egy-két órát. A pácolási idő végeztével a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Tedd a szárnyakat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 40 percig. Félidőben fordítsd meg őket, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön ropogósra.

A mártogatóshoz a tejfölt keverd el a joghurttal és a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sózd, és tálalásig tartsd a hűtőben. 
 

Nagyon finom, tartalmas húslevest is készíthetsz, ha pirosra sült csirkeszárnyat teszel hozzá.

Ezt is szeretjük