Fűszeres csirkeszárnyak sütőben sütve: isteni vacsora egyszerű hozzávalókból
Ezt a fűszeres csirkeszárnyat akkor is szeretni fogod, ha nem rajongsz túlságosan a csontos húsokért.
Olyan jól néznek ki a ropogós, fűszeres csirkeszárnyak, hogy már a látványtól éhes leszel. Ha jól készíted el, bármelyik drágább hússal felveszi a versenyt. Kínálhatsz hozzá joghurtos, fűszeres mártogatóst. Salátával, krumplival és rizzsel is kínálhatod. Ha tepsiben sütöd, nem fog tocsogni az olajban.
fuszeres-csirkeszarnyak
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 0.5 dl olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 db citrom
- só
- bors
- chili
- kakukkfű
Elkészítés:
A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg, a hegyüket vágd le. Keverd össze az olívaolajat a sóval, a borssal, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, és rakd hozzá a citrom levét. Dörzsöld be vele jól a szárnyakat, és pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át.
Pácolás után rakd át a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és tedd bele a szárnyakat. Szórd meg ízlés szerint chilivel, kakukkfűvel. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Közben forgasd át a szárnyakat. Ha szép pirosak, ropogósak, kiveheted a sütőből.
Ha szereted a csípőset és az édeset is, a BBQ csirkeszárnyak kapóra jöhetnek.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció