Fűszeres csirkeszárnyak sütőben sütve: isteni vacsora egyszerű hozzávalókból
Ezt a fűszeres csirkeszárnyat akkor is szeretni fogod, ha nem rajongsz túlságosan a csontos húsokért.

fuszeres-csirkeszarnyak
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olyan jól néznek ki a ropogós, fűszeres csirkeszárnyak, hogy már a látványtól éhes leszel. Ha jól készíted el, bármelyik drágább hússal felveszi a versenyt. Kínálhatsz hozzá joghurtos, fűszeres mártogatóst. Salátával, krumplival és rizzsel is kínálhatod. Ha tepsiben sütöd, nem fog tocsogni az olajban. 

fuszeres-csirkeszarnyak

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 0.5 dl olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 db citrom
  • bors
  • chili
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A szárnyakat mosd meg, tisztítsd meg, a hegyüket vágd le. Keverd össze az olívaolajat a sóval, a borssal, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, és rakd hozzá a citrom levét. Dörzsöld be vele jól a szárnyakat, és pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át. 

Pácolás után rakd át a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és tedd bele a szárnyakat. Szórd meg ízlés szerint chilivel, kakukkfűvel. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Közben forgasd át a szárnyakat. Ha szép pirosak, ropogósak, kiveheted a sütőből. 
Ha szereted a csípőset és az édeset is, a BBQ csirkeszárnyak kapóra jöhetnek. 

Ezt is szeretjük