Mennyei birsalmakompót tartósítószer nélkül: most töltsd fel vele a kamrát

A savanykás, fűszeres birsalmakompót tökéletes kísérője lehet a húsoknak, de önmagában is jólesik kanalazni.

birsalmakompot
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ősszel érik a birsalma, amiből isteni finom, puha és fűszeres birsalmakompótot főzhetsz. Valódi munka nem sok van vele, csak a gyümölcsöt kell megtisztítani, és mehet is a lábosba. Ebből a mennyiségből három 750 milliliteres üvegnyi befőtt tehető el.

Fűszeres birsalmakompót

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 2 kg birsalma
  • 40 dkg cukor
  • 6 szem szegfűszeg
  • 1 fahéjrúd
  • 1 citrom leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Mielőtt hozzálátsz a munkához, fertőtlenítsd a befőttesüvegeket. A birsalmákat hámozd meg, a magházukat és a hibás részeket vágd ki, a gyümölcsöt szeleteld kisebb kockákra. Tedd őket egy nagy lábosba, és facsard bele a citromlevet. Add hozzá a szegfűszeget, a fahéjrudat és a citrom vékonyan levágott héját. Főzd húsz percig, amíg az almadarabok megpuhulnak, ekkor szűrd le, és az almákat egyenletesen oszd el az üvegekben. A levet újra forrald fel, kanalazd az almával teli üvegekbe, jól zárd le, és fordítsd őket fejjel lefelé öt percre. Ezután állítsd őket vissza a talpukra, és helyezd száraz dunsztba egy-két napra.

Nagyon finom levest is főzhetsz birsalmából, ha sütőtökkel együtt készíted.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük