Roppanós, tepsis zöldbab fűszeresen, baconnel sütve: hogy ez milyen finom
Ha ettél már zöldbabot párolva, levesnek, főzeléknek elkészítve, akkor ideje, hogy megkóstold sütve is!
Ha még nem kóstoltad, el sem tudod képzelni, hogy milyen jó! A friss, üde, harsogó zöldbab könnyed vacsora vagy különleges, ínyenc köret is lehet. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de akár salátával is kínálhatod. Friss zöldbabból a legjobb, de a fagyasztottat is bátran felhasználhatod.
Fűszeres, baconös, sült zöldbab
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg zöldbab
- 5 szelet bacon
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldbabot mosd meg, a végeit csipkedd le. Dobd fél-egy percre forrásban lévő vízbe, majd öblítsd le hideg vízzel, és rendezd egy tűzálló tálba. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, pépesített fokhagymával, és locsold meg vele a zöldbabot. A kezeddel kicsit össze is forgathatod, és szórd rá az apróra vágott bacont. Told a forró a sütőbe, majd süsd meg 12-15 perc alatt. Akkor az igazi, ha nem lesz túl puha. Amennyiben szereted csípősen, szórj rá chilit is.
A baconbe göngyölt zöldbab is isteni fogás. Ropogós sajttal a tetején még finomabb.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció