Roppanós, tepsis zöldbab fűszeresen, baconnel sütve: hogy ez milyen finom

Ha ettél már zöldbabot párolva, levesnek, főzeléknek elkészítve, akkor ideje, hogy megkóstold sütve is!

Fűszeres, baconös, sült zöldbab
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha még nem kóstoltad, el sem tudod képzelni, hogy milyen jó! A friss, üde, harsogó zöldbab könnyed vacsora vagy különleges, ínyenc köret is lehet. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de akár salátával is kínálhatod. Friss zöldbabból a legjobb, de a fagyasztottat is bátran felhasználhatod.

Fűszeres, baconös, sült zöldbab

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg zöldbab
  • 5 szelet bacon
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot mosd meg, a végeit csipkedd le. Dobd fél-egy percre forrásban lévő vízbe, majd öblítsd le hideg vízzel, és rendezd egy tűzálló tálba. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, pépesített fokhagymával, és locsold meg vele a zöldbabot. A kezeddel kicsit össze is forgathatod, és szórd rá az apróra vágott bacont. Told a forró a sütőbe, majd süsd meg 12-15 perc alatt. Akkor az igazi, ha nem lesz túl puha. Amennyiben szereted csípősen, szórj rá chilit is. 
A baconbe göngyölt zöldbab is isteni fogás. Ropogós sajttal a tetején még finomabb. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük