
Roppanós, tepsis zöldbab fűszeresen, baconnel sütve: hogy ez milyen finom
Ha ettél már zöldbabot párolva, levesnek, főzeléknek elkészítve, akkor ideje, hogy megkóstold sütve is!


Ha még nem kóstoltad, el sem tudod képzelni, hogy milyen jó! A friss, üde, harsogó zöldbab könnyed vacsora vagy különleges, ínyenc köret is lehet. Készíthetsz hozzá mártogatóst, de akár salátával is kínálhatod. Friss zöldbabból a legjobb, de a fagyasztottat is bátran felhasználhatod.
Fűszeres, baconös, sült zöldbab
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg zöldbab
- 5 szelet bacon
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldbabot mosd meg, a végeit csipkedd le. Dobd fél-egy percre forrásban lévő vízbe, majd öblítsd le hideg vízzel, és rendezd egy tűzálló tálba. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, pépesített fokhagymával, és locsold meg vele a zöldbabot. A kezeddel kicsit össze is forgathatod, és szórd rá az apróra vágott bacont. Told a forró a sütőbe, majd süsd meg 12-15 perc alatt. Akkor az igazi, ha nem lesz túl puha. Amennyiben szereted csípősen, szórj rá chilit is.
A baconbe göngyölt zöldbab is isteni fogás. Ropogós sajttal a tetején még finomabb.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció