Frankfurti leves
Tápláló leves macskajajra
Ha reggel képtelen vagy kikelni az ágyból, és a fejfájást szédüléssel kombinálod, íme, egy finom leves, ami pikk-pakk rendbe hoz.

Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

Műtét nélkül megemelkednek a lógó cicik: mellizomtorna otthon »

Elképesztően stílusos az 50 éves divatblogger: visszafogottan nőies, mégsem észrevétlen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Persze a rutinosabbak már előző este gondoskodnak a másnapi levesről, de ez ne keserítsen el, ha egyszer elkészül, máris jobb szájízzel emlékszel majd a tegnap estére.

Ha kicsit húsosabb fogást szeretnél, egy kis kolbásszal még gazdagíthatod a levest.

Frankfurti leves

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg liszt
  • 2 pár frankfurti virsli
  • 2 közepes krumpli
  • 1 pohár tejföl
  • 1 teáskanálnyi kömény
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • pirospaprika
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Amit csak lehet, kockázz fel, kivéve a káposztát, azt csíkokra kell majd vágnod. A felkockázott hagymát egy mélyebb lábasban kezdd el pirítani olajon, tedd mellé a szalonnát, majd egy kis idő múlva törj bele két gerezd fokhagymát. Ha már mindenki eléggé megpirult, vedd le a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és a köményt, keverd össze, majd jöhet a káposzta és a krumpli.

Ezután öntsd fel annyi vízzel, hogy rendesen ellepje, sózd és borsozd meg, majd fedd le, főzd közepes lángon, és várd meg, amíg rottyan egyet. Ha ez megtörtént, karikázd bele a virslit is, majd készíts rántást a lisztből, a tejfölből, egy kis olajból és a maradék fokhagymából. Ha kész van, add a leveshez, várd meg, amíg még egyszer felforr az egész, azután már tálalhatod is.

Finom levesek

A nagy hidegben nincs is jobb, mint a meleg szobában egy tál forró levessel nézni a kinti hóesést. Hogy milyen levessel tedd ezt, nézd ki képgalériánkból!

Ezt is szeretjük