Az a híres, pillekönnyű tésztájú francia palacsinta - A bögrés változat még egyszerűbb
A tejszíntől és a vajtól még finomabb lesz a francia palacsinta tésztája.

Az a híres, pillekönnyű tésztájú francia palacsinta - A bögrés változat még egyszerűbb
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

beauty and style

Nőies és kényelmes, magas talpú szandálok nyárra: 10 ezer forint alatt »

Nem a tejföl a jó megoldás – Mit használj az arcra, ha leégtél? »

7 körömlakkszín, ami a nyár kedvence: lábon is nagyon jól mutatnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az illatos, likőrrel megbolondított francia palacsinta eredetileg nagyobb és vékonyabb, mint a miénk. A tésztájába több tojás kerül, és nem tapad le sütés közben. Önmagában is csodás, de próbáld ki narancslekvárral vagy kedvenc töltelékeddel. Érdemes a legnagyobb átmérőjű palacsintasütőben vagy serpenyőben sütni.

Francia palacsinta recept

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre habtejszín
  • 0.5 bögre cukor
  • 5 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, keverd össze a cukorral, a sóval, a vaníliával, a tejszínnel, a narancslikőrrel, a liszttel, majd több részletben öntsd hozzá a tejet. Az olvasztott vajat csak a végén add hozzá. Habverő vagy robotgép segítségével dolgozd simára a masszát. Takard le, és pihentesd legalább 20 percig.
 

A sütéshez kevés vajat hevíts fel egy serpenyőben, majd kanalazd bele a tésztát. Amikor a palacsinta megszilárdul, és a széle elkezd színesedni, óvatosan nyúlj alá, és határozott mozdulattal fordítsd meg. Ha kész, csúsztasd át egy tányérra.

Ezt is szeretjük