Az a híres, pillekönnyű tésztájú francia palacsinta - A bögrés változat még egyszerűbb
A tejszíntől és a vajtól még finomabb lesz a francia palacsinta tésztája.

Az a híres, pillekönnyű tésztájú francia palacsinta - A bögrés változat még egyszerűbb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az illatos, likőrrel megbolondított francia palacsinta eredetileg nagyobb és vékonyabb, mint a miénk. A tésztájába több tojás kerül, és nem tapad le sütés közben. Önmagában is csodás, de próbáld ki narancslekvárral vagy kedvenc töltelékeddel. Érdemes a legnagyobb átmérőjű palacsintasütőben vagy serpenyőben sütni.

Francia palacsinta recept

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre habtejszín
  • 0.5 bögre cukor
  • 5 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
Recept idők

Elkészítés:

A tojást üsd egy tálba, keverd össze a cukorral, a sóval, a vaníliával, a tejszínnel, a narancslikőrrel, a liszttel, majd több részletben öntsd hozzá a tejet. Az olvasztott vajat csak a végén add hozzá. Habverő vagy robotgép segítségével dolgozd simára a masszát. Takard le, és pihentesd legalább 20 percig.
 

A sütéshez kevés vajat hevíts fel egy serpenyőben, majd kanalazd bele a tésztát. Amikor a palacsinta megszilárdul, és a széle elkezd színesedni, óvatosan nyúlj alá, és határozott mozdulattal fordítsd meg. Ha kész, csúsztasd át egy tányérra.

Ezt is szeretjük