Bögrés francia palacsinta, azaz a puha lekváros crépes receptje: a tésztába tejszín is kerül
A francia palacsinta, azaz a crépes a magyarhoz hasonlító, de annál valamivel sűrűbb desszert.
Bátran kísérletezz különböző nemzetek palacsintáival! Az amerikai vagy a finn mellett időnként készítsd el a franciák változatát is. A tésztába itt habtejszín és olvasztott vaj kerül, és magát a palacsintát is vajon kell kisütni. Az adagok kimérésére nyugodtan használhatsz egy 2,5 decis bögrét. Házi lekvárral tálalva az igazi.
Francia palacsinta (crépes) receptje
Hozzávalók
- 5 dkg vaj + a sütéshez
- 5 tojás
- 2 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 1 bögre habtejszín
- 1 narancs reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.5 bögre porcukor
- lekvár a tálaláshoz
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg. Üsd hozzá a tojásokat, és kézi habverő segítségével keverd el őket. Adagold bele a habtejszínt, a kétféle cukrot, az alaposan megmosott narancs reszelt héját, végül szitáld hozzá a lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. A vajat olvaszd fel, és csorgasd ezt is a tésztához. Egy palacsintasütőben olvassz fel egy mokkáskanálnyi vajat. Ha már megolvadt, de nem forró még, húzd le a tűzről, így csorgass bele egy merőkanállal a tésztából. Tedd vissza a lángra, majd, ha a széle megszilárdult, fordítsd meg, és süsd ki a másik oldalát is. Ezt a műveletet ismételd mindaddig, amíg a tészta el nem fogy.
Bármilyen házi lekvárral az igazi - még most sem késő például szőlődzsemet eltenned hozzá.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció