Bögrés francia palacsinta, azaz a puha lekváros crépes receptje: a tésztába tejszín is kerül

A francia palacsinta, azaz a crépes a magyarhoz hasonlító, de annál valamivel sűrűbb desszert.

Francia palacsinta (crépes) receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bátran kísérletezz különböző nemzetek palacsintáival! Az amerikai vagy a finn mellett időnként készítsd el a franciák változatát is. A tésztába itt habtejszín és olvasztott vaj kerül, és magát a palacsintát is vajon kell kisütni. Az adagok kimérésére nyugodtan használhatsz egy 2,5 decis bögrét. Házi lekvárral tálalva az igazi.

Francia palacsinta (crépes) receptje

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj + a sütéshez
  • 5 tojás
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 bögre porcukor
  • lekvár a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg. Üsd hozzá a tojásokat, és kézi habverő segítségével keverd el őket. Adagold bele a habtejszínt, a kétféle cukrot, az alaposan megmosott narancs reszelt héját, végül szitáld hozzá a lisztet, és keverj belőle csomómentes tésztát. A vajat olvaszd fel, és csorgasd ezt is a tésztához. Egy palacsintasütőben olvassz fel egy mokkáskanálnyi vajat. Ha már megolvadt, de nem forró még, húzd le a tűzről, így csorgass bele egy merőkanállal a tésztából. Tedd vissza a lángra, majd, ha a széle megszilárdult, fordítsd meg, és süsd ki a másik oldalát is. Ezt a műveletet ismételd mindaddig, amíg a tészta el nem fogy. 

Bármilyen házi lekvárral az igazi - még most sem késő például szőlődzsemet eltenned hozzá.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük