Így lesz tökéletes a kelt tészta
Ha van valami, amit a konyhai fortélyok közül érdemes elsajátítanod, akkor az az édességek készítésének a menete.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nehezen találsz olyan embert, akit egy kis süteménnyel ne tudnál levenni a lábáról, ráadásul egy jól sikerült finomság vagy egy közös palacsintázás mindenki arcára mosolyt csal, így ezért is érdemes elsajátítanod az alapfogásokat.

Ha már sokszor előfordult veled, hogy a gőzölgő tepsiben leledző kreálmány teljesen máshogy festett, mint ahogyan eredetileg elképzelted, akkor adunk néhány tanácsot, melyekkel ez többé nem fordulhat elő.
A kelt tészta, a piskóta minden kezdő cukrász rémálma, és van, hogy a gyakorlotabbaknak is meggyűlik vele a baja.

Piskóták

Összeesett? Kemény lett? Szétesik? Ezek a kérdések többé fel sem merülnek, ha megnézed a piskótákról szóló videónkat, amiből ellesheted e remek sütemény készítésének minden trükkjét. A legtöbb tortát piskótalapok alkotják, és mindenféle töltelékkel nagyon jól működik ez a tésztaféle, tehát érdemes minél többet tudnod róla, hogy tényleg tökéleteset készíthess.

Ha a piskótatésztád kész, és jó lett, abból aztán már készíthetsz tortát, aprósüteményt, marcipános édességet, valamilyen gyümölcsös-tejszínes öntettel tekercsett, a lehetőségek száma végtelen. Kísérletezz bátran, ha a tésztád jó, baj nem lehet.

Palacsinta

Tekerve vagy hajtva, kakaóval, lekvárral, túróval, mogyorókrémmel, esetleg sós töltelékkel, bármivel, önmagában vagy desszertnek, forrón vagy hidegen, nyáron a strandon vagy télen az otthon melegében, porcukorral vagy anélkül, egy biztos: a palacsinta mindig jó! Ha nem is fogod a serpenyőből nagy lendülettel a plafon felé dobálni, az alapfogásokat könnyen elsajátíthatod videónkból.

Habsütés

A hab a torta dísze, elkészíteni nem könnyű, de ha egyszer megtanulod, utána már nem tudsz benne hibázni, és mindig remek lesz, így ezt a hibafaktort is kizárhatod a komolyabb sütögetéseknél.

Kelt tészta

Minden háziasszony és kukta rémálma, pedig ha egyszer rájössz a titkára, utána már csak megmosolygod, hogy mennyire tartottál tőle, nézd csak, milyen egyszerű:

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a habarással? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Remek tippek a folytatásban

Ha még több trükköt, fortélyt lesnél el, nézz be képgalériánkba is!

OLVASD EL EZT IS!

zserbo lead
  • édességek
  • csokoládés süti

Illatos zserbó

Ezt is szeretjük