Így lesz tökéletes a kelt tészta

Ha van valami, amit a konyhai fortélyok közül érdemes elsajátítanod, akkor az az édességek készítésének a menete.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nehezen találsz olyan embert, akit egy kis süteménnyel ne tudnál levenni a lábáról, ráadásul egy jól sikerült finomság vagy egy közös palacsintázás mindenki arcára mosolyt csal, így ezért is érdemes elsajátítanod az alapfogásokat.

Ha már sokszor előfordult veled, hogy a gőzölgő tepsiben leledző kreálmány teljesen máshogy festett, mint ahogyan eredetileg elképzelted, akkor adunk néhány tanácsot, melyekkel ez többé nem fordulhat elő.
A kelt tészta, a piskóta minden kezdő cukrász rémálma, és van, hogy a gyakorlotabbaknak is meggyűlik vele a baja.

Piskóták

Összeesett? Kemény lett? Szétesik? Ezek a kérdések többé fel sem merülnek, ha megnézed a piskótákról szóló videónkat, amiből ellesheted e remek sütemény készítésének minden trükkjét. A legtöbb tortát piskótalapok alkotják, és mindenféle töltelékkel nagyon jól működik ez a tésztaféle, tehát érdemes minél többet tudnod róla, hogy tényleg tökéleteset készíthess.

Ha a piskótatésztád kész, és jó lett, abból aztán már készíthetsz tortát, aprósüteményt, marcipános édességet, valamilyen gyümölcsös-tejszínes öntettel tekercsett, a lehetőségek száma végtelen. Kísérletezz bátran, ha a tésztád jó, baj nem lehet.

Palacsinta

Tekerve vagy hajtva, kakaóval, lekvárral, túróval, mogyorókrémmel, esetleg sós töltelékkel, bármivel, önmagában vagy desszertnek, forrón vagy hidegen, nyáron a strandon vagy télen az otthon melegében, porcukorral vagy anélkül, egy biztos: a palacsinta mindig jó! Ha nem is fogod a serpenyőből nagy lendülettel a plafon felé dobálni, az alapfogásokat könnyen elsajátíthatod videónkból.

Habsütés

A hab a torta dísze, elkészíteni nem könnyű, de ha egyszer megtanulod, utána már nem tudsz benne hibázni, és mindig remek lesz, így ezt a hibafaktort is kizárhatod a komolyabb sütögetéseknél.

Kelt tészta

Minden háziasszony és kukta rémálma, pedig ha egyszer rájössz a titkára, utána már csak megmosolygod, hogy mennyire tartottál tőle, nézd csak, milyen egyszerű:

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a habarással? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Remek tippek a folytatásban

Ha még több trükköt, fortélyt lesnél el, nézz be képgalériánkba is!

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

zserbo lead
  • édességek
  • csokoládés süti

Illatos zserbó

Ezt is szeretjük