Forró csokis desszert
Csodásan látványos desszert csokival és körtével, melyet egy kevés likőrben kell megpárolni, hogy omlós és isteni legyen.
Igazán különleges, mégis nagyon egyszerű desszert a párolt, forró csokoládéval leöntött körte, felmelegít a hideg estéken.
Ráadásul amilyen egyszerű, olyan látványos, így aztán bárkit lenyűgözhetsz vele, ha ahhoz van kedved.
Forró csokis desszert, avagy Belle Helene
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 5 cent vilmoskörtelikőr
- 4 körte
- 1 dl vörösbor
- ánizs és szegfűszeg
- egy evőkanál cukor
A körtéket nagyon óvatosan hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Keverd össze a bort 6 dl vízzel és a fűszerekkel, valamint a cukorral, majd kezdd el melegíteni.
Ha forr a víz, állítsd bele a körtéket, és párold őket 20 percig. Közben készítsd el az öntetet. Vízfürdőben olvaszd fel a csokoládét a tejszínnel, a végén keverd bele a likőrt. A körtéket óvatosan emeld ki a lábasból, állítsd tányérra, és öntsd nyakon az öntettel.
Olvastad már?
OLVASD EL EZT IS!

- tejszín
- kelt tészta
Profiterol: így lesz tökéletes otthon!

- rizs
- magyaros
Rizskoch gyümölccsel

- sütemény
- édességek