Forró csokis desszert

Belle Helene körte

Csodásan látványos desszert csokival és körtével, melyet egy kevés likőrben kell megpárolni, hogy omlós és isteni legyen.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazán különleges, mégis nagyon egyszerű desszert a párolt, forró csokoládéval leöntött körte, felmelegít a hideg estéken.

Ráadásul amilyen egyszerű, olyan látványos, így aztán bárkit lenyűgözhetsz vele, ha ahhoz van kedved.

Forró csokis desszert, avagy Belle Helene

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 5 cent vilmoskörtelikőr
  • 4 körte
  • 1 dl vörösbor
  • ánizs és szegfűszeg
  • egy evőkanál cukor

A körtéket nagyon óvatosan hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Keverd össze a bort 6 dl vízzel és a fűszerekkel, valamint a cukorral, majd kezdd el melegíteni.

Ha forr a víz, állítsd bele a körtéket, és párold őket 20 percig. Közben készítsd el az öntetet. Vízfürdőben olvaszd fel a csokoládét a tejszínnel, a végén keverd bele a likőrt. A körtéket óvatosan emeld ki a lábasból, állítsd tányérra, és öntsd nyakon az öntettel.

Csodaszép cupcake-variációk

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük