Forró csokis desszert
Csodásan látványos desszert csokival és körtével, melyet egy kevés likőrben kell megpárolni, hogy omlós és isteni legyen.
Igazán különleges, mégis nagyon egyszerű desszert a párolt, forró csokoládéval leöntött körte, felmelegít a hideg estéken.
Ráadásul amilyen egyszerű, olyan látványos, így aztán bárkit lenyűgözhetsz vele, ha ahhoz van kedved.
Forró csokis desszert, avagy Belle Helene
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 5 cent vilmoskörtelikőr
- 4 körte
- 1 dl vörösbor
- ánizs és szegfűszeg
- egy evőkanál cukor
A körtéket nagyon óvatosan hámozd meg úgy, hogy a száruk megmaradjon. Keverd össze a bort 6 dl vízzel és a fűszerekkel, valamint a cukorral, majd kezdd el melegíteni.
Ha forr a víz, állítsd bele a körtéket, és párold őket 20 percig. Közben készítsd el az öntetet. Vízfürdőben olvaszd fel a csokoládét a tejszínnel, a végén keverd bele a likőrt. A körtéket óvatosan emeld ki a lábasból, állítsd tányérra, és öntsd nyakon az öntettel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tejszín
- kelt tészta
Profiterol: így lesz tökéletes otthon!
- rizs
- magyaros
Rizskoch gyümölccsel
- sütemény
- édességek