Forró almás pite hideg estékre

Ha nehéz napod volt, akkor süss egy tepsi almás pitét, ami átmelengeti a testedet, és jót tesz a lelkednek is, hiszen a sütés kikapcsol.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Január végén nemcsak a hideggel kell megküzdeni, de mindenkin kezd kiütközni a rövid nappalok és szürkeség okozta depresszió. Ennek tökéletes ellenszere lehet egy gyors sütemény, hiszen a sütögetés az agyat is kikapcsolja, a sikerélmény pedig garantált.

Az almás pite tökéletes téli édesség, és nemcsak frissen, forrón tökéletes, de másnapra is megvan a nassolnivaló.

Almás pite

Hozzávalók:

  • 2 kg savanykás alma
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 citrom
  • fahéj

Az almát mosd meg, majd reszeld le. Nem szükséges meghámozni, de megteheted. Az almapürét keverd össze a fahéjjal és a cukorral.

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal, végül dolgozd össze a porcukorral és a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal és a tejjel. A tésztát szedd ketté, majd nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra úgy, hogy a tepsi teljesen elfedje. Simítsd a tésztát a kivajazott tepsibe. Az alma levét nyomkodd ki, majd a pürét halmozd a tésztára. Fedd be a tészta másik felével, majd felvert tojással kend meg a tetejét. Közepesen melegre előmelegített sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük