Forró almás pite hideg estékre
Ha nehéz napod volt, akkor süss egy tepsi almás pitét, ami átmelengeti a testedet, és jót tesz a lelkednek is, hiszen a sütés kikapcsol.
Január végén nemcsak a hideggel kell megküzdeni, de mindenkin kezd kiütközni a rövid nappalok és szürkeség okozta depresszió. Ennek tökéletes ellenszere lehet egy gyors sütemény, hiszen a sütögetés az agyat is kikapcsolja, a sikerélmény pedig garantált.
Az almás pite tökéletes téli édesség, és nemcsak frissen, forrón tökéletes, de másnapra is megvan a nassolnivaló.
Almás pite
Hozzávalók:
- 2 kg savanykás alma
- 75 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 citrom
- fahéj
Az almát mosd meg, majd reszeld le. Nem szükséges meghámozni, de megteheted. Az almapürét keverd össze a fahéjjal és a cukorral.
A lisztet keverd össze a sütőporral, majd morzsold össze a vajjal, végül dolgozd össze a porcukorral és a tojásokkal, a reszelt citromhéjjal és a tejjel. A tésztát szedd ketté, majd nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra úgy, hogy a tepsi teljesen elfedje. Simítsd a tésztát a kivajazott tepsibe. Az alma levét nyomkodd ki, majd a pürét halmozd a tésztára. Fedd be a tészta másik felével, majd felvert tojással kend meg a tetejét. Közepesen melegre előmelegített sütőben süsd, amíg aranybarna nem lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- palacsinta
- édességek
Az eredeti császármorzsa receptje
- kakaó
- sütemény
A kakaós csiga receptje
- piskóta
- édességek