Vajon sült serpenyős krumpli egészben sütve: így készül a fondant-burgonya
Izgalmas köret a ropogós fondant-burgonya: mutatjuk, hogyan készítheted el a legfinomabbra.
A rozmaringgal és kakukkfűvel ízesített fondant-burgonya a legdrágább éttermek kínálatában is szerepel, de ez nem jelenti azt, hogy ne készíthetnéd el magad is otthon. Vékony héjú, sütni való krumplit használj hozzá, aminek alacsony a nedvességtartalma, és nem esik szét a serpenyőben.
Fondant-burgonya
Hozzávalók 6 darabhoz
- 20 dkg vaj
- 6 kisebb, sütni való krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 2 dl alaplé
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg. A két végüket vágd le, hogy stabilan meg tudjanak állni. Ha nagyobb darabokat használsz, vágd félbe őket úgy, hogy nagyjából három centi magasak legyenek.
Egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és oldalanként öt-hét perc alatt pirítsd meg a krumplikat. Amikor már mindkét oldaluk ropogós, tedd a serpenyőbe a vajat, és olvaszd fel. Dobd melléjük a rozmaring- és kakukkfűágakat, az összelapított, de egyben hagyott fokhagymagerezdeket, és öntsd fel az alaplével. Takard le, és kis lángon gyöngyöztesd 25-30 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Húsok vagy vega fogások mellé is tökéletes: jól kiegészíti az egyben sült lencsefasírtot.
Gazdag lencsefasírt egyszerűen: sütőben sül aranybarnára
A húsmentes fasírtok közül a lencsés az egyik legtáplálóbb, ebbe a változatba ráadásul bab és dió is kerül.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Tatiana Volgutova / Getty Images