Fokhagymás, zöldfűszeres szűzérme: így lesz igazán puha és szaftos

A szűzérme a sertés legízletesebb része, szaftos és omlós, zöldfűszerekkel nagyon csábító, ráadásul gyorsan és egyszerűen megsütheted.

zoldfuszeres-szuzermek
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennek a fejedelmi éteknek pont az egyszerűségében rejlik a varázsa. Az ízletes húst kifejezetten sokféleképp elkészítheted. Egy biztos: ha fokhagymás-mustáros pácban pihenteted, zöldfűszerekkel bolondítod meg, garantált lesz a siker. Köretnek jöhet mellé krumpli bármilyen formában, vagy ropogós, friss saláta. Ha rózsaborssal készíted, még ízletesebb lesz. 

Fokhagymás, zöldfűszeres szűzérme

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésszűz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál zsálya
  • rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a húst: nyúlj a hártya alá egy éles késsel, majd fejtsd le, így lesz igazán puha és omlós, és nem húzódik össze a hártya sem, miközben sül. Vágd ujjnyi vastag szeletekre, majd nyomkodd be a hüvelykujjaddal egy kicsit a közepüket.

Ezután ízlés szerint sózd, borsozd meg a húsok mindkét oldalát. Az olívaolajat keverd össze a mustárral, a zsályával és a rozmaringgal, és kend be a keverékkel a hússzeleteket. Mindkét oldalukat süsd kevés olajon két-három percig, majd fedő alatt pihentesd még körülbelül hét-tíz percen át. 
A sertésszűzből ragut is készíthetsz: gyors és fenséges vacsora lesz. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük