Fokhagymás, zöldfűszeres szűzérme: így lesz igazán puha és szaftos
A szűzérme a sertés legízletesebb része, szaftos és omlós, zöldfűszerekkel nagyon csábító, ráadásul gyorsan és egyszerűen megsütheted.

zoldfuszeres-szuzermek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ennek a fejedelmi éteknek pont az egyszerűségében rejlik a varázsa. Az ízletes húst kifejezetten sokféleképp elkészítheted. Egy biztos: ha fokhagymás-mustáros pácban pihenteted, zöldfűszerekkel bolondítod meg, garantált lesz a siker. Köretnek jöhet mellé krumpli bármilyen formában, vagy ropogós, friss saláta. Ha rózsaborssal készíted, még ízletesebb lesz. 

Fokhagymás, zöldfűszeres szűzérme

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál zsálya
  • rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a húst: nyúlj a hártya alá egy éles késsel, majd fejtsd le, így lesz igazán puha és omlós, és nem húzódik össze a hártya sem, miközben sül. Vágd ujjnyi vastag szeletekre, majd nyomkodd be a hüvelykujjaddal egy kicsit a közepüket.

Ezután ízlés szerint sózd, borsozd meg a húsok mindkét oldalát. Az olívaolajat keverd össze a mustárral, a zsályával és a rozmaringgal, és kend be a keverékkel a hússzeleteket. Mindkét oldalukat süsd kevés olajon két-három percig, majd fedő alatt pihentesd még körülbelül hét-tíz percen át. 
A sertésszűzből ragut is készíthetsz: gyors és fenséges vacsora lesz. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük