Fokhagymás, zöldfűszeres karaj sütőben sütve: olyan omlós, hogy kés sem kell hozzá

Ez a csupa friss zöldfűszerrel ízesített, hagymákkal sült sertéskaraj a családi étkezések sztárja lesz.

hagymas-zoldfuszeres-serteshus
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebből rossz nem sülhet ki! A tepsis ételeket azért szeretjük, mert csak elő kell készíteni, betolni a sütőbe, és néha rákukkantani, locsolgatni. A friss zöldfűszerek feldobják a karajt, a kétféle hagymáról már nem is beszélve. Mivel kiadós, akkor is jó ötlet, ha vendégeket vársz. Csak arra ügyelj, hogy ne szárítsd ki a húst! 

Fokhagymás, zöldfűszeres karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csont nélküli sertéskaraj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db alma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt öblítsd le, és vágd fel ujjnyi vastag szeletekre, majd kicsit klopfold ki. Kend be a hús mindkét oldalát egy-két gerezd fokhagymával, sózd és borsozd be. Egy hőálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd el benne a karajszeleteket. Rakd melléjük a karikákra vágott vöröshagymát, a gerezdekre szelt almát, a maradék fokhagymát, és tedd rá a zöldfűszereket. Önts a szeletek alá vizet, fedd le fóliával, és told forró sütőbe.

Süsd meg 180 fokos sütőben bő egy óra alatt. Ha már puha, és könnyen beleszalad a hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Sütés közben locsolgasd a húst a saját szaftjával. 
Hasonlóan finom a tepsis, fokhagymás csirke. Az íze, az illata és a látványa is elcsábítja a legnagyobb kritikusokat is. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük