Fokhagymás-zöldfűszeres csirke, ami biztosan nem szárad ki
Az intenzív ízvilágú, fokhagymás, zöldfűszeres csirke finom omlós és jó szaftos lesz.

fokhagymas-zoldfuszeres-csirke
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Nyugtatja és ápolja a bőrt, káros anyagok nélkül: házi arckrém levendulával és aloe verával »

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyorsan szeretnél igazán finomat főzni, akkor a fokhagymás-zöldfűszeres csirke receptje jól jöhet. A kakukkfű és a fokhagyma kellemes ízt ad a semleges húsnak. A szafttal jól beszívja az isteni illatokat és aromákat. Combból, szárnyból, sőt, mellből is elkészítheted. 

Fokhagymás-zöldfűszeres csirke

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, öblítsd le, ha kell, szeleteld fel. Szórd meg sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod. A zsírt hevítsd fel egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a csirke minden oldalát. Rakd át tepsibe vagy tűzálló tálba, és öntsd fel a borral, tedd hozzá a fokhagymagerezdeket. Fedd le fóliával, és párold puhára a húst 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Közben többször ellenőrizd, ha szükséges, önts hozzá még vizet. 

Ha szereted a szaftos húsokat, az olaszok zamatos csirkepörköltjéért is rajongani fogsz. 

Ezt is szeretjük