Fokhagymás-zöldfűszeres csirke, ami biztosan nem szárad ki

Az intenzív ízvilágú, fokhagymás, zöldfűszeres csirke finom omlós és jó szaftos lesz.

Fokhagymás-zöldfűszeres csirke
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan szeretnél igazán finomat főzni, akkor a fokhagymás-zöldfűszeres csirke receptje jól jöhet. A kakukkfű és a fokhagyma kellemes ízt ad a semleges húsnak. A szafttal jól beszívja az isteni illatokat és aromákat. Combból, szárnyból, sőt, mellből is elkészítheted. 

Fokhagymás-zöldfűszeres csirke

Hozzávalók

  • 1 kg csirke
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ág kakukkfű
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 dl fehérbor
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét tisztítsd meg, öblítsd le, ha kell, szeleteld fel. Szórd meg sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod. A zsírt hevítsd fel egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a csirke minden oldalát. Rakd át tepsibe vagy tűzálló tálba, és öntsd fel a borral, tedd hozzá a fokhagymagerezdeket. Fedd le fóliával, és párold puhára a húst 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Közben többször ellenőrizd, ha szükséges, önts hozzá még vizet. 

Ha szereted a szaftos húsokat, az olaszok zamatos csirkepörköltjéért is rajongani fogsz. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük