Sűrű, fokhagymás zellerkrémleves: segít a tavaszi fogyásban
Egyél minél több zellert, hisz finom, egészséges, és krémlevesnek is kitűnő.

Sűrű, fokhagymás zellerkrémleves: segít a tavaszi fogyásban
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zeller kalóriatartalma rendkívül alacsony, így jól jön fogyókúra alatt. Hihetetlenül egészséges, a magas rosttartalma pedig felgyorsítja az anyagcserét. A krémlevesbe jól megy hozzá a krumpli, ám diéta alatt inkább karfiollal készítsd. Így még azt is megengedheted, hogy tejszínnel sűríted be.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db zeller
  • 4 rózsa karfiol
  • 2.5 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • 1 l húsleves
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellert pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg kevés olívaolajon. Dobd hozzá a zúzott, pépesített fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a zellert és a karfiolrózsákat, öntsd fel egy liter húslevessel vagy alaplével, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és fedő alatt főzd meg 15-20 perc alatt.
Amikor már minden puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, várd meg, míg rottyan egyet, és már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló