Sűrű, fokhagymás zellerkrémleves: segít a tavaszi fogyásban
Egyél minél több zellert, hisz finom, egészséges, és krémlevesnek is kitűnő.

Sűrű, fokhagymás zellerkrémleves: segít a tavaszi fogyásban
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Nőies szettek esős nyári napokra: jobb kedvre derítenek, ha rossz az idő »

Ettől a tornától teljesen átváltozik a tested: alakformálás otthon »

Ne a hajadhoz, a bőröd színéhez válassz vörös rúzst: megmutatjuk, melyik illik hozzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zeller kalóriatartalma rendkívül alacsony, így jól jön fogyókúra alatt. Hihetetlenül egészséges, a magas rosttartalma pedig felgyorsítja az anyagcserét. A krémlevesbe jól megy hozzá a krumpli, ám diéta alatt inkább karfiollal készítsd. Így még azt is megengedheted, hogy tejszínnel sűríted be.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db zeller
  • 4 rózsa karfiol
  • 2.5 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 teáskanál kakukkfű
  • 1 l húsleves
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellert pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg kevés olívaolajon. Dobd hozzá a zúzott, pépesített fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a zellert és a karfiolrózsákat, öntsd fel egy liter húslevessel vagy alaplével, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és fedő alatt főzd meg 15-20 perc alatt.
Amikor már minden puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, várd meg, míg rottyan egyet, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük