Sűrű, fokhagymás zellerkrémleves: segít a tavaszi fogyásban
Egyél minél több zellert, hisz finom, egészséges, és krémlevesnek is kitűnő.

A zeller kalóriatartalma rendkívül alacsony, így jól jön fogyókúra alatt. Hihetetlenül egészséges, a magas rosttartalma pedig felgyorsítja az anyagcserét. A krémlevesbe jól megy hozzá a krumpli, ám diéta alatt inkább karfiollal készítsd. Így még azt is megengedheted, hogy tejszínnel sűríted be.

Fokhagymás zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db zeller
- 4 rózsa karfiol
- 2.5 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 db póréhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 teáskanál kakukkfű
- 1 l húsleves
- só
- bors
Elkészítés:
A zellert pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A hagymát aprítsd fel, és dinszteld meg kevés olívaolajon. Dobd hozzá a zúzott, pépesített fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a zellert és a karfiolrózsákat, öntsd fel egy liter húslevessel vagy alaplével, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, és fedő alatt főzd meg 15-20 perc alatt.
Amikor már minden puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, várd meg, míg rottyan egyet, és már tálalhatod is.