Filléres fokhagymás tócsni: szaftos ételek mellé a legfinomabb köret

A ropogós tócsni minden szaftos ételt feldob, de akár önmagában is nagyszerű fogás.

Fokhagymás tócsni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tócsniból soha nem elég! Ez a fokhagymás változat egyszerű, szerény, olcsó, és talán pont ezért szeretjük annyira. Tökéletes köret pörköltek, szaftos ételek mellé, de tálalhatod tejföllel és reszelt sajttal megpakolva is.

Fokhagymás tócsni

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és reszeld egy nagyobb tálba. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, nyomd hozzá a fokhagymát, és adagolj bele annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Keverj hozzá apróra vágott petrezselymet, és formázz belőle lepényeket.

Egy serpenyőben hevíts olajat. Amikor már elég forró, tedd bele a krumplis lepényeket, és közepes lángon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. A kisült tócsnikat szedd papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges zsiradékot.

Krémes, vegán mártogatóssal is kínálhatod.

Francia hagymás mártogatós: grillszezonra kötelező

Ha még nem kóstoltad a mártogatósoknak ezt a karamellizált hagymával készült változatát, akkor gyorsan csapj le rá: odaleszel érte!

Elolvasom

Kép: nata_vkusidey / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük