Filléres fokhagymás tócsni: szaftos ételek mellé a legfinomabb köret
A ropogós tócsni minden szaftos ételt feldob, de akár önmagában is nagyszerű fogás.
Tócsniból soha nem elég! Ez a fokhagymás változat egyszerű, szerény, olcsó, és talán pont ezért szeretjük annyira. Tökéletes köret pörköltek, szaftos ételek mellé, de tálalhatod tejföllel és reszelt sajttal megpakolva is.
Fokhagymás tócsni
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és reszeld egy nagyobb tálba. Szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, nyomd hozzá a fokhagymát, és adagolj bele annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Keverj hozzá apróra vágott petrezselymet, és formázz belőle lepényeket.
Egy serpenyőben hevíts olajat. Amikor már elég forró, tedd bele a krumplis lepényeket, és közepes lángon, oldalanként három-négy perc alatt süsd őket ropogósra. A kisült tócsnikat szedd papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges zsiradékot.
Krémes, vegán mártogatóssal is kínálhatod.
Francia hagymás mártogatós: grillszezonra kötelező
Ha még nem kóstoltad a mártogatósoknak ezt a karamellizált hagymával készült változatát, akkor gyorsan csapj le rá: odaleszel érte!
ElolvasomKép: nata_vkusidey / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció