Fokhagymás, tejszínes édesburgonya-püré: cukorbetegek is nyugodtan ehetik
A csábító színű édesburgonya-pürét a fokhagyma még izgalmasabbá, a tejszín pedig selymesebbé teszi.

Az édesburgonya fantasztikusan sokoldalú zöldség, kiváló sütve, főzve, pürének, sőt töltve önálló fogás is lehet. Remek alternatíva az inzulinrezisztenciával küzdőknek, cukrosoknak, mert lassú felszívódású, nem emeli meg olyan hirtelen a vércukor szintjét. A püré kitűnő köret sült húsok mellé.
Fokhagymás, tejszínes édesburgonya-püré
Hozzávalók
- 1 kg édesburgonya
- 3 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- 1 teáskanál só
- bors
- dió (opcionális)
Elkészítés:
Az édesburgonyát tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi ellepi, és dobj hozzá sót. Főzd forrástól számítva körülbelül 20 percig, majd amikor puha, szűrd le, csepegtesd le, és pucold meg. Még melegen törd össze, majd add hozzá a tejszínt, a zúzott fokhagymát, a vajat, ízlés szerint sót, borsot, és jól dolgozd össze. Ha botmixerrel kevered össze, sokkal selymesebb lesz. A tetejére szórj aprított petrezselymet, sőt akár dióval is fokozhatod az élvezetet.
Az édesburgonya felhasználásának csak a képzelet szab határt. Juharszirupos mázban sütve fenséges köret lehet.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció