Egészben sült, fokhagymás szűzpecsenye: így lesz omlós és szaftos a hús
Ha egy igazán jót akarsz enni, a fokhagymás szűzpecsenye kitűnő választás. Gyorsan átsül, hihetetlenül puha lesz, és sokáig a szádban érzed az ízét.

Egészben sült, fokhagymás szűzpecsenye: így lesz omlós és szaftos a hús
Ez is érdekelhet

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)

Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Erről a magyar kozmetikai márkáról beszél mindenki (x)

beauty and style

Évekkel öregebbnek mutat, ha így húzod ki a szemöldököd: egy apróságon múlik »

Cardi B tüzes kedvében van: vörös ruhában forrósítja fel a levegőt »

Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szűzpecsenye a legfinomabb húsok egyike. Gyorsan és egyszerűen fejedelmi ételt dobhatsz össze belőle. A visszamaradt, ízletes szaftból készíts mártást, vagy akár a kenyeredre is kenheted. Jól illik hozzá a saláta és a krumpli is. 

Fokhagymás szűzpecsenye

Hozzávalók:

  • 70 dkg szűzérme
  • 0.5 dl olaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét tisztítsd meg, hártyázd le, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be, majd kend be jól a borssal, a mustárral, a préselt fokhagymával elkevert olajjal. Ha van lehetőséged, pihentesd a pácban legalább három-négy órán át. Így jól összeérnek az ízek, a hús pedig omlósabb lesz. 

Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg borral, és rakj mellé vagy rá rozmaringágat. Fóliázd le, tedd az előmelegített sütőbe, és süsd puhára 40-45 perc alatt.

Ezt is szeretjük