Egészben sült, fokhagymás szűzpecsenye: így lesz omlós és szaftos a hús

Ha egy igazán jót akarsz enni, a fokhagymás szűzpecsenye kitűnő választás. Gyorsan átsül, hihetetlenül puha lesz, és sokáig a szádban érzed az ízét.

Fokhagymás szűzpecsenye
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szűzpecsenye a legfinomabb húsok egyike. Gyorsan és egyszerűen fejedelmi ételt dobhatsz össze belőle. A visszamaradt, ízletes szaftból készíts mártást, vagy akár a kenyeredre is kenheted. Jól illik hozzá a saláta és a krumpli is. 

Fokhagymás szűzpecsenye

Hozzávalók

  • 70 dkg szűzérme
  • 0.5 dl olaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét tisztítsd meg, hártyázd le, mosd meg, és itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be, majd kend be jól a borssal, a mustárral, a préselt fokhagymával elkevert olajjal. Ha van lehetőséged, pihentesd a pácban legalább három-négy órán át. Így jól összeérnek az ízek, a hús pedig omlósabb lesz. 

Rakd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg borral, és rakj mellé vagy rá rozmaringágat. Fóliázd le, tedd az előmelegített sütőbe, és süsd puhára 40-45 perc alatt.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük