Fokhagymával sült krémes cékla: egészséges és kalóriaszegény köret

Különlegesen finom köretet varázsolhatsz a céklából, ha fokhagymával és fűszerekkel sütöd együtt.

fokhagymas cekla
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tepsiben sült fokhagymás céklával nincs sok munka, miközben tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Érdemes télen jó sokat fogyasztani belőle. A krémesre sült, szaftos zöldség tökéletes köret lehet húsok mellé.

Fokhagymás sült cékla

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg cékla
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 evőkanál méz
  • 1 fej fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd és hámozd meg, vágd cikkekre, és egyengesd el egy tepsiben. A fokhagymát pucold meg, szedd gerezdjeire, de hagyd őket egészben. Oszd el a cékla mellett. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg az olívaolajjal összekevert mézzel, és forgasd össze. Tegyél a tepsibe melléjük kakukkfűágakat is. Ha nincs friss kakukkfüved, egy teáskanál szárított fűszerrel szórhatod meg a céklát. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy órára. Közben néha keverd meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön át. Ha aggódsz a kalóriák miatt, hagyd el a mézet, úgy is nagyon finom.

Izgalmas salátát állíthatsz össze, ha a céklát naranccsal párosítod.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük